Bebeklerimizi gözümüzden sakınır ve hastalanmalarını asla istemeyiz. Fakat ateş başta olmak üzere bebeklerde birçok farklı problemler görülebilir. Özellikle salgınların arttığı bu günlerde bebeklerde ishal ve kusma gibi başka problemler de olabiliyor. Bebeklerde ateş normal olabilse de aşırı yükselmesi durumunda muhakkak sağlık ocağına başvurmak ve uzman bir hekimden hizmet almak gerekebiliyor. Bebeğin ateşi tehlikeli mi, nasıl düşürülür sorusunu da mutlaka bir uzmanın cevaplaması gerekiyor. 

Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

Ateş Yükselmesi Durumunda Neler Yapılmalıdır?

Ateş belirli bir hastalığın veya problemin dışarı vurması hali olabilir. Yine bebeklerde ateş yükselmesi, ishal ve kusma gibi problemler de sıklıkla görülebilir. Bu durumun altında yatan farklı bir neden de olabilir. Basit bir ateş de olabilir. Fakat bebeğinizde herhangi bir olağanüstü durum gözüktüğünde yapılması gereken ilk adım bir doktora başvurmaktır. Problemi kulaktan dolma bilgiler ile çözmek yerine uzman bir hekime başvurmak en doğru olanı olacaktır. Bununla birlikte hafif bir banyo yaptırılabilir, kalın giysiler yerine inceleriyle değiştirebilirsiniz. 

Kısacası ateş her ne kadar çoğu bebeklerde gözükse bile, hafife alınmayacak tarzda bir rahatsızlıktır. Bunun altında yatan nedeni belirleyecek olan kişiler ise doktorlardır.