Beşiktaş-Lyon: UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Kapışma ve Muhtemel Kadrolar

Maç Tarihi ve Saati:

Beşiktaş ile Lyon arasındaki karşılaşma 24 Ekim 2024 Perşembe günü, Türkiye saati ile 22:00'de başlayacak.

Maç Yeri:

Mücadele, Lyon'un evi olan Parc Olympique Lyonnais stadyumunda oynanacak.

BAŞKAN DOĞAN: “153 ÇÖZÜM MERKEZİMİZ 7/24 ANLAYIŞLA HİZMET VERİYOR” BAŞKAN DOĞAN: “153 ÇÖZÜM MERKEZİMİZ 7/24 ANLAYIŞLA HİZMET VERİYOR”

Hakem:

Alman hakem Harm Osmers, bu önemli karşılaşmayı yönetecek.

Yayın Bilgileri

Maç, TRT Spor kanalından canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak. Böylece futbolseverler, bu heyecan dolu mücadeleyi ekranlarından izleyebilecek.

Beşiktaş'ın Durumu

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde bu sezon kötü bir başlangıç yaptı. İlk iki maçında sırasıyla Ajax'a 4-0 ve Eintracht Frankfurt'a 3-1 kaybederek, grup aşamasında zor bir dönem geçiriyor. Lyon karşısında alacakları bir galibiyet, moral bulmaları açısından kritik önem taşıyor.

Kadroda Eksikler

Maç öncesinde Beşiktaş’ta bazı önemli oyuncuların kadroda yer almayacağı bildirildi. Kaleci Mert Günok, sakatlığı nedeniyle mücadelede forma giyemeyecek. Ersin Destanoğlu'nun durumu ise belirsizken, yapılan açıklamada Ersin’in kadroda yer aldığı belirtildi. Ayrıca, tedavileri devam eden Gabriel Paulista ve Milot Rashica da bu önemli maçta takımdaki yerlerini alamayacak.

Beşiktaş'ın Lyon maçı kadrosu:

Kaleciler: Ersin Destanoğlu, Göktuğ

Defans: Emir, Tuğra, Svensson, Uduokhai, Masuaku

Orta Saha: Al Musrati, Gedson Fernandes, Emirhan, Ndour, Muçi, Rafa

Forvet: Immobile, Semih Kılıçsoy, Yakup Arda, Zainutdinov, Can, Serkan

Lyon'un Form Durumu

Lyon, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oldukça formda. İlk iki maçında sırasıyla Olympiakos'u 2-0 ve Rangers'ı 4-1 mağlup ederek grupta lider konumda bulunuyor. Fransa Ligue 1’de ise 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle yoluna devam ediyor. Lyon'un Beşiktaş karşısında da kazanarak, grup aşamasındaki liderliğini pekiştirmek isteyeceği kesin.

Muhtemel 11'ler

Lyon:

Kaleci: Lucas Perri

Defans: Maitland-Niles, Mata, Caleta-Car, Tagliafico

Orta Saha: Veretout, Caqueret, Tolisso

Forvet: Cherki, Lacazette, Fofana

Beşiktaş:

Kaleci: Ersin Destanoğlu

Defans: Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku

Orta Saha: Ndour, Gedson, Muçi

Forvet: Rafa, Semih Kılıçsoy, Immobile

Takımların Tarihi Rekabeti

Beşiktaş ve Lyon, geçmişte toplamda iki kez karşı karşıya geldi. 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşılaşan takımlar, Fransa'daki ilk maçı Lyon 2-1 kazanmıştı. İstanbul'daki rövanşta ise Beşiktaş aynı skorla galip gelerek eşitliği sağlamıştı. Uzatma dakikalarında da sonuç değişmeyince penaltılara gidilmiş ve Lyon, penaltılarda 7-6 üstünlük sağlayarak yarı finale yükselmişti.

Bu akşam oynanacak olan Lyon-Beşiktaş maçı, her iki takım için de büyük bir öneme sahip. Beşiktaş, Avrupa'daki ilk puanını ya da puanlarını almak için sahaya çıkarken, Lyon ise grup liderliğini sürdürmek için galibiyet peşinde olacak. Tüm futbolseverler, bu heyecan dolu karşılaşmayı heyecanla bekliyor.