Çin’de yapılan araştırmalar neticesinde uluslararası bilim insanları; daha önceki insan soyuna benzemeyen bir insan fosili buldu.

Henüz sınıfına dair bir düzenleme yapılmayan ve HLD 6 adı olarak belirtilen fosilin Neandertalleri, Denisovalılara ya da başka bir insan atasına benzetilmediği belirtildi. Bu durum da insanın soyağacına dair yeni dal eklenmesi oluyor.

300 Bin Yıl Öncesine Ait Bir Çocuk!

Yapılan araştırmalar neticesinde kalıntının 300 bin yıl öncesine ait olduğu belirtildi. Bu kalıntının 12-13 yaşlarına ait bir çocuğun olduğu belirtiliyor. Uzun araştırmalar neticesinde bu kalıntının hiçbir insan soyağacına benzemediği belirtildi.

Yayımlanan makalelere göre de henüz bir insan sınıfı içerisinde yer almayan kalıntıya dair araştırmalar devam edeceği de belirtildi. Modern insana ait ulaşacak bir kısım olduğu da belirtilen haberde net olarak bir insan soyuna denk gelmediği belirtildi.

Daha önceki araştırmalarda da yine Orta ve Geç Pleistosen’de yaşayan insan soyu olduğu belirtiliyordu. Ancak bu grubun tamamen kayıp olduğu söyleniyordu. Bu kayıtlara dair resmi olarak tanım olmayan bu kalıntıya dair de araştırmalar devam edecek.

Samsun'da Sağanak Yağış Zor Anlar Yaşattı: İki Okulu Su Bastı, Trafikte Aksama Samsun'da Sağanak Yağış Zor Anlar Yaşattı: İki Okulu Su Bastı, Trafikte Aksama

Uzmanlar tarafından belirtilen durumda da Çin’de daha farklı bir şekilde insan kalıntıları çıkabilir diye belirtiliyor. İnsanoğlunun böyle bir durumuna bağlı olarak eksik parçanın tamamlanabileceği belirtiliyor. İnsanlık olarak daha yeni birçok ırkın ortaya da çıkabileceğini uzmanlar belirtiyor.