Küresel çapta ekonomik krizlerinin artması ile birlikte banka iflasları da artmaya devam ediyor. ABD merkez bankası FED’in faiz artırımı durumları ABD’de tartışmalara neden olmuştu.

Küresel çapta faiz oranlarının bankaları etkilemesi ile birlikte bankalar iflaslarını açıklıyor. Rusya ile Ukrayna savaşanının da bu ekonomik buhranı daha fazla artırıyor. Son olarak Hollanda’da faaliyetlerine devam ettiren ATB iflas başvurunda bulunduğunu açıkladı. ATB ise Rusya merkezli olarak hizmetlerine devam eden Alfa Bank’ın Hollanda’da yer alan bir alt kuruluşu olarak biliniyor.

ATB iflasının ise nedeni olarak; ABD ve İngiltere’nin yaptırımları olarak belirtiliyor. Bu durum birçok yatırımcıyı tedirgin etti. Ancak müşterilerin servetlerini ise Hollanda Merkez Bankası tarafından korunacağı belirtildi. Koruma programı kapsamında müşteriler mevduatlarını geri alabilecekler. Bankanın toplamda 25 bine yakın müşterisinin olduğu belirtildi.

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

Bankacılık Sistemi İflasları

Bankacılık sistemlerinde yer alana iflasların artması Rusya – Ukrayna savaşı ile birlikte artmaya devam ediyor. Bu tür iflasların başlangıcı olarak Corona virüs döneminde başladığı belirtiliyor. Daha sonrasında araba sektöründe yaşanan çip krizi ile birlikte krizler artmaya devam etti. Son olarak tahıl koridorunda yaşanan krizle birlikte sistem tıkanması bankacılık sektörünü de vurdu. Son olarak ABD tarafından yaşanan bankacılık sektörünün iyileştirme hareketleri de net olarak bir sonucu ortaya koymadı.