Bogaz ağrısına iyi gelen şeyler günümüzde olabildiğince ulaşılabilir konumdadırlar. Her evde bulunan bazı besinler sayesinde boğaz ağrılarından korunabilir veya bunlara çözüm önerileri geliştirebiliriz. İşte boğaz ağrısına iyi gelebilen şeyler şunlardır:

• Tuzlu su ile gargara yapmak, boğaz ağrısına veya diş sağlığına iyi gelebilir. Gargara için bir kaşık tuzu suya ekleyebilir ve ağzımızda belli bir süre çalkalayabiliriz. 

Bal yine birçok anlamda sağlığımıza iyi gelebilen bir besindir. Yapılan çalışmalar balın birçok faydasının olduğunu bizlere göstermektedir. Bal veya limonlu sıcak su boğaz ağrısını geçirmekte kullanılabilir. 

• Zencefil çayı başta olmak üzere meyve çayları da doğru şekilde tüketildiğinde boğaz ağrısını geçirmek için kullanılabilir. 

Florürlü Diş Macunu Florürlü Diş Macunu

Boğaz Ağrısı Yaşayanların Neler Yapması Gerekir?

Boğaz ağrısı yaşayan insanların zaman geçirmeden bir doktora başvurması gerekir. Doktorlar vereceği ilaçlar ile bu durumun yatışmasına olanak tanıyabilir. Yine evde yapılan çözüm önerilerini bir doktora danışmadan yapmamız da doğru olmayacaktır.