Ülkemizden örnek vermek gerekirse iş yerleri İstanbul, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinde bulunuyor. Bu nedenle insanlar bir gelir kaynağı olabilmesi amacıyla bu şehirlere göç edebiliyor. Fakat çalıştığımız iş yerleri, beton yığını olan apartmanlar doğaya olan sevgimizi ve bağımızı bir nebze bile olsa azaltamıyor. İnsanlar doğada vakit geçirmekten daima haz alıyorlar ve kendilerini doğada rahatlamış hissediyorlar. Bu nedenle şehir hayatından bunalan kişilerin çadır kamp alanlarıaradığı gözlemleniyor. İşte ülkemizde çadırınızla kamp yapabileceğiniz belirli başlı alanlar ise şu şekildedir:

• Olympos- Antalya

• Sapanca- Sakarya

• Kaçkar Dağları- Rize

Doğada Kamp Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Mutfakta Şef Olun: Masterchef Tarzı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır? Mutfakta Şef Olun: Masterchef Tarzı Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Doğada çadır kurarak, doğal bir yaşam sürdürmek aslında neredeyse hepimizin hayalini kurduğu bir olaydır. Bununla birlikte çadır kurup kamp yapmanın birçok avantajı da bulunur. Kamp yapmak arkadaşlarımızla aramızdaki bağı güçlendirir. Bununla birlikte açık havada temiz havayı ciğerlerimize solumak oldukça sağlıklıdır. 

Kamp yaparak vaktin nasıl geçtiğini anlamayız. Doğada kuşların, nehirlerin sesini duyduğumuz zaman bizlere huzur verir. Tüm bu hususlar doğada kamp yapabilmenin avantajları arasında yer alır. Fakat kamp yapmadan önce gerekli izinlerin resmi yerlerden alınması ve kamp alanlarının güvenli alanlar olduğundan emin olmamız da gereklidir.