Dünyada en ucuz ve en hızlı para transferi yapan firma, Wise (eski adıyla TransferWise) olarak bilinmektedir. Wise, İngiltere merkezli bir fintech şirketidir ve kullanıcılara, düşük ücretler karşılığında uluslararası para transferi hizmeti sunmaktadır. Wise, para transferlerinde, bankaların kullandığı geleneksel yöntemlerin aksine, doğrudan bankalar arası döviz kurlarını kullanmaktadır. Bu sayede, kullanıcılarına, bankalardan daha düşük ücretler sunabilmektedir.

Wise, aynı zamanda, para transferlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Wise aracılığıyla yapılan para transferleri, genellikle birkaç dakika içinde tamamlanmaktadır.

Wise'ın en büyük rakibi, ABD merkezli Western Union'dur. Western Union, dünya genelinde en büyük para transferi şirketidir ve geniş bir şube ağına sahiptir. Ancak, Wise'a kıyasla daha yüksek ücretler almaktadır.

2024 Ekim Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Hesaplara Geçiyor? 2024 Ekim Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Hesaplara Geçiyor?

Uluslararası para transferi yaparken, hem ücretleri hem de transfer süresini karşılaştırmak önemlidir. Wise, hem ücretleri hem de transfer süresini açısından, en avantajlı seçeneklerden biridir.

Wise'ın yanı sıra, en ucuz ve en hızlı para transferi yapan diğer firmalar şunlardır:

TransferGo


WorldRemit


Paysend


Remitly


Bu firmalar da Wise gibi, düşük ücretler karşılığında uluslararası para transferi hizmeti sunmaktadır.