Marburg Virüsü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Belirtiler ve Bulaşma Yolları! Marburg Virüsü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Belirtiler ve Bulaşma Yolları!

Dünya Sağlık Örgütü de sağlıklı besinler listesinde bu özel bitkiye yer vermektedir. Peki bağırsakları temizleyen ve zararlı mikropları savuşturan bu mucizevi bitki nedir?
Her Derde Deva “Tere”
Terenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri oldukça çeşitlidir. Bu bitki, içeriğinde bulunan mineraller sayesinde kadınların adet döngülerini düzenlemede yardımcı olur. Ayrıca demir minerali ve protein bakımından zengin olduğu için emziren annelerin süt üretimini artırır. Doğum sonrası dönemde de tere tüketimi pek çok uzman tarafından annelere önerilmektedir.
Tere, kanı temizlediği için iştahı artırıcı etkisi ile bilinir. Bu özelliği nedeniyle kabızlık sorunu yaşayan kişiler için laksatif ve müshil olarak da kullanılabilir. Kabızlık sorunundan hızla kurtulmak isteyenler için tere tüketimi tavsiye edilir. Terenin tohumları ayrıca çiğnenerek de tüketilebilir.
Şiddetli baş ağrısı, kuru öksürük ve astım gibi sağlık sorunlarının tedavisinde terenin çiğnenmesi oldukça etkilidir. Ayrıca nefesi açıcı etkisi sayesinde nefes darlığına iyi gelmektedir. Astım hastalarının şiddetli öksürükleri için terenin çiğnenerek tüketilmesi en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Terenin akciğere olan faydaları göz önüne alındığında akciğer rahatsızlığı yaşayanlar ve sigara kullananlar için tere tüketimi önerilmektedir. Bu nedenle tere sağlığımız için pek çok önemli avantaja sahip bir bitkidir.