Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
- Unu bir kaba eleyin ve ortasına bir çukur açın.
- Çukurun içine suyu, tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- Bezeleri üzerini streç filmle kapatarak 30 dakika dinlendirin.
- Bu arada iç harcı hazırlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Domatesi ve biberi rendeleyin ve kavrulmuş kıymaya ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Hamurları tezgaha alın ve merdane ile ince bir şekilde açın.
- Açtığınız yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste dizin.
- Yufkaların en üstüne iç harçtan yayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın.
- Ruloları tepsiye dizin.
- Bir kasede yumurta sarısını ve sütü karıştırın.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ılınınca servis yapın.
Püf Noktaları
- Hamuru yoğururken çok fazla un eklemeyin, aksi takdirde hamur sert olacaktır.
- İç harcını hazırlarken kıymayı çok fazla kavurmayın, aksi takdirde kuru olacaktır.
- Yufkaları açarken çok ince açmayın, aksi takdirde hamur yırtılabilir.
- Hamurları aralarına nişasta serperek dizin, bu sayede hamurların birbirine yapışmasını önlersiniz.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı karışımını sürün, bu sayede böreğinizin üzeri daha parlak ve lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!