Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, birçok il de spor komplekslerini yenileme çalışmalarına girişti. Çoğu ilde çalışmalar sonlandı. Ve bazı olimpiyatlara ev sahipliği başvuruları yapıldı. Ufak çaplı bazı olimpiyatlar gerçekleştirildi. Bu durum ülkemiz açısından bir başarıdır. Gelişim endeksidir.
Ancak bugün Samsun'daki yapılaşmalar ne yazık ki yarım yamalak görünmekte.
2013 yılında yenilenen Yaşar Doğu Spor Salonu 7500 kişilik kapasiteye ulaştırıldı. Peki içinde oynamaya basketbol veya voleybol takımı var mı? Yada içinde oynayacak sporcuyu yetiştirecek tesis var mı? Ne yazık ki yetim kalmışız.
Eski 19 Mayıs Stadyumu yanında 2 kum saha ve 2 suni çim saha bulunmaktaydı. Gerek amatör kulüpler ve Samsunspor altyapısı gelişim çalışmaları yapmaktaydı. Peki bugün yıkılan stadyumunun ardından yeni yapılan 19 Mayıs Stadyumunun etrafında neler var?
Tramvay geliri sağlanmak için yapılmış bir çalışma mıdır?
Ne yazık ki büyük bir tesis veya spor kompleksi yapılıp, futbolcu yetiştirmek için ana hedef olmamıştır. Samsun tesis fakiridir. En yakınında nüfus olarak yarısı olan Trabzon'da Akyazı Spor Kompleksi'nde 10'a yakın yan saha bulunmaktadır. Kime zararı vardır ki tesis çok görülmüştür?
Siyaset Samsunspor'a stadyum yaptık diye haykırdı, siyaset Samsunspor'a yardımlar yaptık diye haykırdı, siyaset Samsunspor'u kayyumdan kurtardık diye haykırdı. Peki bugün Samsunspor siyasetçilerin nemalanamadığı yer olmayınca mı 'bedava yeri kim kime verir' naraları atılıyor?
Esnafından dolmuşçusuna, tramvayından simitçisine, siyasetçisinden bürokrasisine şehrin kalkınmasına fayda sağlayacak en büyük etken Samsunspor'dur.
Yan şehirciklere değil ekmek yediğiniz şehrinize, Samsun'umuza ve en büyük markası Samsunspor'umuza sahip çıkın!
Hiçbir şey yapmazsanız yolbaşçımız İsmail Uyanık'ın sesine kulan verin?