Google, bir soru ne kadar spesifik olursa olsun, dünyanın herhangi bir yerindeki birinin cevabı sağlayabileceğini söylüyor. Google, arama motoru için insanlara web'de bilgi bulma konusunda sezgisel yollar sunan iki yeni özelliğe sahiptir. Biri, halihazırda yolda olan bir konu izleyicidir, diğeri ise diğer kullanıcılar tarafından sağlanan içerik hakkında bilgi sağlar.

Google, çevrimiçi bir şey ararken kullanıcılara yeni bir "özelleştirilmiş" deneyim sunmak için arama motorunu güncelliyor. Hizmet her zaman "insan merakının enginliğini" web'de mevcut olan insan bilgeliğiyle birleştirmeyi amaçladı ve Kasım 2023 güncellemesi bu bağlantıları düzenlemenin daha kolay bir yolunu tanıtmaya çalışacak.

Google, aramanın asla "çözülmüş bir sorun" olmayacağını, gelişmeye ve gelişmeye devam edeceğini söylüyor. En son gelişmeler öncelikle iki yeni özelliğe odaklanıyor: Takip Et ve Notlar.

Takip Et özelliği, arama sorgularının yanında yer alan yeni buton sayesinde kullanıcıların ilgi alanlarına ayak uydurmasına olanak tanıyor. Favori spor takımlarından vegan yemek pişirme gibi daha spesifik bir şeye kadar Follow, Google mobil uygulamasının ana sayfası Keşfet'te daha alakalı arama sonuçları sağlayacaktır. Kullanıcılar bildirimleri etkinleştirirse Google, şirketin web dizinlerinde takip edilen bir arama sorgusuyla ilgili özellikle "zamanında" veya önemli bir şey göründüğünde de bir uyarı gönderebilir.

Virtual Reallıq əyləncənin gələcəyini necə dəyişdirir Virtual Reallıq əyləncənin gələcəyini necə dəyişdirir

Google, bir konuyu takip eden kullanıcılara mümkün olan en faydalı, alakalı ve "güvenilir" bilgiyi sunmayı vaat eder. Bu bilginin kalitesini belirleyen faktörler arasında uzmanlık, deneyim, otorite ve güvenilirlik yer alır. Örneğin, TechSpot okuyucuları donanım, bilgi işlem ve forumlarımızda tartışılan diğer konular hakkındaki belirli konuları takip etmek için Takip'i kullanabilir.

Google'ın bir diğer yeni arama özelliği Notes ise henüz deneme aşamasında. İnsanların web'deki başkalarının deneyimlerinden öğrenmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bilgili kullanıcılar artık web içeriğiyle ilgili ipuçlarını, tavsiyeleri ve yorumları doğrudan Arama sonuçları sayfasında paylaşabilir.

Mountain View, araştırmasının insanların sıklıkla akran onayı aradığını ve başkalarının belirli bir web sayfası hakkında ne söylediğini görmekten hoşlandığını gösterdiğini söylüyor. Notlar, her Arama sonucu hakkında yeni bir "yararlı insan bilgisi katmanı" sağlayabilir ve mevcut web içeriğini daha yararlı bir bilgi ve eğlence kaynağına dönüştürebilir.

Google, bu özelliği ABD mobil pazarı için Google uygulaması, Chrome ve Safari'de kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı ve bunun birkaç hafta içinde sonuçlanması bekleniyor. Kullanıcılar , kamuya açıklanabilecek veya sunulmayabilecek yeni Notlar özelliğini denemek için Arama Laboratuvarı platformuna kaydolabilirler .