Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, önceki başkan Yusuf Ziya Yılmaz tarafından yapılan eserlerle övünmesi dikkat çekiyor. Milletvekili Yılmaz'ın başkanlığı döneminde yaptığı projelerin belli bir bölümünü adeta yok etmek için çalışmalar yapan Mustafa Demir'in Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi ve Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'yle ilgili övgü dolu açıklamaları dikkat çekerken, tesislerle ilgili verdiği bilgilerle sanki kendi döneminde yapılmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığı da görüldü. Yıllardır hizmet veren iki tesisin hizmetlerindeki 3 yıllık veri yayınlanması da ilginç bulundu.

MAVİ IŞIKLARA ÖVGÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen haberde şöyle denildi:
"Türkiye'de sadece engellilere özel tek plaj olma özelliğini taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli bireyler ve aileleri 4 gün boyunca ücretsiz tatil yapmanın mutluluğunu yaşayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, engelli vatandaşların sosyal hayatta daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak projeleri önemsediklerini söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi 17 ilçedeki engelli ve aileleri için 4 ay sürecek tatil kampları organize etti. 'Bu Kampta Hayat Var' projesi kapsamında Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 1 Haziran ve 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak 4'er günlük yaz kamplarından toplamda 1100 engelli ve ailesi yararlanacak. 17 oda ve 34 yatak kapasitesi, restoran, yüzme havuzu, duş, giyinme kabinleri, çocuk oyun, spor ve rekreasyon gibi alanların bulunduğu tesiste kamp yapmak isteyen engelli ve aileleri için 25 Mayıs tarihine kadar kayıtlar alınacak.


OTEL KONFORUNDA AĞIRLAMA
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi tarafından organize edilen programda engellilere asansör sistemli açık yüzme havuzu, restoran ve konaklama hizmetleri sunulacak. Ayrıca bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri ile psiko-sosyal destek hizmetleri verilecek. Proje kapsamında öncelik Samsun'u hiç görmemiş ve hiç tatil yapma fırsatı olmayan engelli ve ailelerine verilecek. Ulaşımları da yine ilçelerde belirlenen noktalardan belediye araçları ile sağlanacak. Misafirlerini otel konforundaki sosyal tesislerinde ağırlayacak olan belediye, havuz keyfi, şehir gezileri ve akşam eğlenceleriyle de onlara unutamayacakları anlar yaşatacak.
ENGELSİZ TATİL
4 gün boyunca engelli bireyler ve ailelerine güzel bir tatil yapma imkanı sunacaklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, "Günümüzde engellilerin kumsalda oturması veya suya girmesi her yerde uygun değil. Buradaki imkanlar sayesinde havuzumuzu çok rahatlıkla kullanabiliyorlar. Havuzda, engellilerin rahatça yüzebilmesi için aparatlarımız var. Platformlar sayesinde güvenli bir şekilde suya inerek keyifli bir şekilde zaman geçirecekler. Engelli bireylerimiz tesislerimizde engelsiz bir şekilde tatil yapacaklar" dedi.
HERŞEY ONLAR İÇİN
Samsun'un daha sağlıklı bir geleceğe ulaşması amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, engelli vatandaşların sosyal hayatta daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak projeleri önemsediklerini söyledi. İnsan odaklı hizmetlerle Türkiye'nin örnek belediyelerinden biri olduklarını ifade eden Başkan Demir, 'Bu Kampta Hayat Var' projesiyle engelli vatandaşlara ücretsiz verdikleri hizmetin önemine değinerek şöyle devam etti:
"Her kampta 34 kişiyi ağırlıyoruz. Araçlarımızla evlerinden alıp kamp sonrasında da yine evlerine teslim ediyoruz. Engellilerimizin fiziksel durumlarının rehabilitasyonu için suyla buluşması çok önemli. Çünkü kumsalda engelli araçlarıyla kolay hareket edemiyorlar. Ya da özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kamuya açık alanlarda çok rahat edemiyor. Biz de bu kamp ile onları suyla buluşturuyoruz. Onların hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti vermeye gayret ediyoruz."

TÜRKİYE'NİN EN MODERN VE KAPSAMLI MERKEZİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın Başkanlığı döneminde yapılan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'yle ilgili de yine sadece 3 yıllık verilerin paylaşıldığı Büyükşehir Belediyesi haberinde, yine tesisi sanki Başkan Mustafa Demir yapmış gibi algı oluşturulmaya çalışılması dikkat çekti.

İŞTE O HABER

Büyükşehir onlara sahip çıktı
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde; son 3 yıl içerisinde 6 bin 550 sokak hayvanı tedavi edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Böylesine donanımlı bir ortamda sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç can dostlarımızı hem tedavi ediyoruz hem de koruma altına alıyoruz" dedi.
7 gün 24 saat görev yaparak hayvanlar için her türlü imkanı sağlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı merkezde 2019 yılı mayıs ayından bugüne kadar trafik kazalarından iç-dış parazit uygulamalarına, üst solunum yolu enfeksiyonlarından viral enfeksiyonlara kadar sokak hayvanlarının tedavisi sağlandı. Bugüne kadar 6 bin 550 sokak hayvanı tedavi edildi. 12 bin 769 sokak hayvanı da kısırlaştırıldı. "Satın alma sahiplen" sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ise 1547 kedi ve köpek sahiplendirildi.
TÜRKİYE'NİN EN MODERN VE KAPSAMLI MERKEZİ
Türkiye'nin en modern ve en kapsamlı Hayvan Bakım Merkezi'ne sahip olduklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Böylesine donanımlı bir ortamda sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç can dostlarımızı hem tedavi ediyoruz hem de koruma altına alıyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla sokak hayvanlarımızın hem yaşam haklarını koruyor hem de hayat standartlarını yükseltiyoruz. Sokaklarda sahipsiz hayvanlar kalmasın ve hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz" dedi.