İBB'nin 2024 Burs Programı Kız Çocuklarına mı Yönelik?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2024 dönemi için üniversiteli öğrencilere burs vermeye devam ediyor. Ancak, özellikle "kız çocuklarına burs" şeklinde bir ayırım yapılmıyor. İBB, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik burs sağlamaktadır. Peki, bu burs programının detayları nelerdir?

Burs Almak İçin Hangi Şartlar Aranıyor?

İBB'nin Genç Üniversiteli Eğitim Desteği'nden yararlanmak isteyen öğrencilerin bazı temel şartları sağlaması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak: Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
  • İstanbul'da Öğrenim Görmek: Öğrencilerin İstanbul'da öğrenim görmeleri veya ailelerinin/anne-babanın vefat durumunda yakınlarının İstanbul’da ikamet etmesi şartı aranmaktadır.
  • Eğitim Durumu: Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programında devam eden öğrenciler başvurabilir. Ayrıca, devlet üniversitesinde okumak ya da vakıf/özel üniversitede yüzde 100 burslu olmak gerekiyor.
  • Başarı Notu: Ara ve son sınıf öğrencilerinin yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 veya 4,00 üzerinden 2,00 olması istenmektedir.
  • Maddi Destek İhtiyacı: Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyaç duyulması gerekmektedir.

Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2024 dönemi burs başvuru tarihleri henüz açıklanmamıştır. Geçtiğimiz yıl başvurular 26 Eylül – 3 Kasım 2023 tarihlerinde yapılmıştı. Öğrenciler, İBB’nin web sitesinden güncel başvuru tarihlerine ve detaylarına ulaşabilirler.

İBB Bursu İçin Geçerli Olmayan Durumlar

Burs başvurusu yaparken dikkate alınması gereken bazı durumlar şunlardır:

  • Açık öğretim veya yurtdışında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapamaz.
  • Ücretli değişim programında bulunan öğrenciler de burs için uygun değildir.
  • Ön lisans ve lisans programlarında 30 yaşından büyük olanlar, yüksek lisans ve doktora programlarında ise 40 yaşından büyük olanlar başvuru yapamaz.
  • Yüz kızartıcı eylemlerden ötürü disiplin cezası almış veya sabıka kaydı bulunan öğrenciler burs başvurusu yapamazlar.

2024 Burs Ücreti Ne Kadar Olacak?

2023-2024 döneminde İBB, öğrencilere geri ödemesiz 7.500 TL burs sağlamıştır. 2024 dönemi için burs miktarı hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Geçmişte sağlanan burs miktarları göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir destek sağlanması beklenebilir.

Üniversitelilere Bizden Tavsiye! Okulun İlk Günü Ne Yapılmalı? Üniversitelilere Bizden Tavsiye! Okulun İlk Günü Ne Yapılmalı?

Sonuç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan burslar, kız veya erkek öğrenci ayırımı yapmadan, tüm üniversiteli öğrencilere yöneliktir. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, İBB’nin resmi web sitesinden detaylı bilgi alabilir ve başvuru süreçlerini takip edebilirler.