Sundair’in CEO’su Marcos Rosella tarafından Air Berlin’in isim hakları alınmıştı. Şuan ise Monarch’ın piyasaya dönmek için hazırlıklar yaptığı söylendi. Toplam 450 bin rezervasyon, 150 bini yurt dışında iken iflas bayrağını çeken İngiltere hava yolu şirketi Monarch tekrar geri dönüyor.

İskoçya'nın İlk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf İstifa Etti İskoçya'nın İlk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf İstifa Etti

Yönetim Kurulu Başkanı Daniel Ellingham özel bir röportaj verdi. Şirket çok yakın bir zamanda tekrardan çalışmaya başlaması ile merak edilen detayları açıkladı.

Birleşik Krallık turizm sektöründe güçlü ve yeni bir şirketi faaliyete geçirdiklerini söyleyen Daniel Ellingham , kuruluş tarihinin 55. Yıl dönümünde Monarch markasını tekrardan hava sahasına kavuşturdukları için çok onurlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Tekrardan kurulan Monarch’ın o anda Avrupa ve Birleşik Krallık firmalarından yatırım aldı. Resmi prosedürler devam ederken gerekli başvuruların da yapıldığı bildirildi.

Covid-19 pandemi döneminin pazarda açtığı boşlukları Monarch’ın kapatacağını dile getiren Ellingham , pazara yeni adım atanlar için çok fırsat olduğunu söyledi.

Monarch hava yolu şirketi iflas haberinden önce filosunda bir adet Boeing 737-800 ve 35 adet Airbus A320 vardı. Bu özelliklere sahip aynı uçakları tekrar kullanmayı istediklerini dile getirildi . Şimdiden 15 adet uçak için görüşmelerin başladığını biliniyor.

Editör: Ismail Usta