Kumar bağımlı hemşire hem de kişinin çevresinde önemli derecede etkileyen bağımlı türlerinden bir tanesi. Araştırmalara göre dünyada kumar bağımlısı kişilerin yüzde 25’inde intihar gibi vakalar gözlemleniyor. Kumar tedavisi alanında uzman psikolog Yusuf Babacan her 4 kumar bağımlısından birinin intihar riski taşıdığını açıklıyor.

Kumar bağımlısı olan kişilerde intihar düşüncesi ve intihar girişimine karşılaştığını söylüyor. Ayrıca bu ört tabloya kumar bağımlılığı ile birlikte depresyon kaygı bozukluğu uyku bozukluğu alkol ve madde kullanımı gibi birçok psikolojik ve ruhsal rahatsızlığın da eklendiğini belirtiyor.

Hastane Randevu Sistemi Yenilendi: Onaylı Randevu Nasıl Alınır ve İptal Edilir? Hastane Randevu Sistemi Yenilendi: Onaylı Randevu Nasıl Alınır ve İptal Edilir?

Kumar Oynama

Kumar oynama davranışının çok hızlı bir şekilde bağımlılığa dönüştüğünü ve çoğu zaman kişilerin oluşan bağımlılığın farkında olmadan bağımlı olduğuna da dikkat çekiyor. Kumarı sadece maddi kayıp olarak da düşünmemek gerektiğini aynı zamanda kumar bağımlılığının aile ilişkilerini iş ve eğitim hayatını etkileyerek kişiye yalnızlaştırdığını ve sosyal statüsüne de zarar verdiğini açıklıyor.

Psikolog Yusuf Babacan kumar bağımlılığına ilişkin verileri şu şekilde açıkladı; “Dünya’da yapılan araştırmalar gösteriyor ki kumar bağımlısı kişilerin %77’sinde intihar düşüncesi bulunuyor %20’sindeyse daha önce intihar girişiminde bulunmuş kişiler yer almaktadır. Dünyada intihar vakaları incelendiğinde 173 intihar vakasının 22’si kumar bağımlılıği yüzünden olmaktadır.” Diye belirtti.

Kumar bağımlısı kişilerin çoğu zaman bağımlı olduğunu kabul etmezler. Ayrıca kumarda kaybettiği parayı tekrardan kazanabileceğini zannedip tekrar tekrar oynamak ister. Borç para alır oynadığın ve kaybettiğini gizlemek için de aile üyelerine arkadaşları ve tedavi ekibine yalan söyler.