Ortaya çıkan haberler göre, California’da bulunan bir laboratuvarda E Koli, uçuk virüsü, HIV, korona virüsü ve Hepatit gibi bulaşıcı hastalık ajanları ele geçirildi.

Bunu duyan insanlar şok geçirdi

2024-2025 Eğitim Yılı Tatil Takvimi Açıklandı: İlk Ara Tatil Kasım'da 2024-2025 Eğitim Yılı Tatil Takvimi Açıklandı: İlk Ara Tatil Kasım'da

Söz konusu olan laboratuvar California Fresno yakınlarındaki Reedley şehrinde yer alıyor. Reedley şehrinde Belediye Başkanı Nicole Zieba’nın yaptığı açıklamada, 20 senedir yaptığı kamu hizmeti süresinde böyle bir durumla karşı karşıya gelmediğini dile getirdi. Nicole Zieba, “ bu görülmemiş bir durum. 25 senedir yönetimde yer alıyorum. Bunun gibi bir durumla karşılaşmadım” ifadelerine yer verdi.

Bir haber ajansı olan NBC News’in aktardığı bilgilere göre; laboratuvarda bulunan deponun bazı odalarında çok sayıda ekipman ve sıvı kabı yer alıyor.

Bölgede yer alan Halk sağlık personeli,  doku, kan ve başka vücut sıvısı örneklerine, serumlar içinde etkisiz sıvı ve şüphe içeren biyolojik materyalleri barındıran binlerce küçük şişe de orada olduğuna dair bilgiler verdi.

Bölge yetkilileri depoda yasadışı faaliyet sürdüren bir laboratuvarı fark ettikleri anda FBI, California Halk Sağlığı Departmanı’nı ve CDC ye haber verdiklerini söylediler. Yaklaşık olarak 800 adet fareye veteriner hekim tavsiyesi ile ötanazi uygulaması yapıldı. 175 tanesi de polisler tarafından bulunduğunda çoktan ölmüştü.