İnsanlığın yaratılışından itibaren kadın erkek herkeste güzel görünme arzusu var olmuştur. Ancak kadınlardaki süslenme ve güzel görünme isteği ve kadın saç yapısının şekil verilerek değişik görünümlere sahip olma özelliği sayesinde kadın saç sektörünü oldukça geliştirmiştir. Her yıl yeni moda ve akımlarla farklı saç kesim modelleri gelişmektedir. Bu yılın trend kısa saç modelleri sizler için derlenmiştir.

Bob Kesim Modelleri

Kısa saçlar için en çok yakışan ve rahat kullanımlı modellerden biri bob saç kesimidir. Bob saç kesimi kulak memesi hizasında düz, yuvarlak, katlı, geometrik kesimler sunar. Ancak tercihe göre kulak memesinin 1-2 santim yukarında ya da 1-2 santim aşağısında kesim yapılabilir.  En sevilen bob modelleri şöyledir.

Klasik Bob Kesim

Yıl kaç olursa olsun klasik bob kesim hiç bir zaman modasını yitirmemektedir. Her yıl modern görüntüsü ile Klasik Bob kesim yaygınlık oranını korumaktadır. Net hatlarıyla kadına güç ve özgüven veren bir modeldir. Genelde tüm saç tipleri ve yüz tipleri için uygundur. Sadece kuaför yüz hatlarına göre ve sizin isteğinize göre kesim hattının nereden geçeceğini belirler.

Ters Bob Kesim

Saçın önlerinin kısa arkalarının daha uzun bırakılmasıyla meydana gelen bir modeldir. Ağırlıklı olarak yuvarlak yüzler için daha uygundur.

Geometrik Bob Kesim 

Geometrik Bob Kesim

Yatay kesim çizgisi ve ileri hatlarıyla yapılan bir kesimdir. Geniş ve düz olmayan kahküller uygulanır. İki yönlü kesim vardır. Öndeki saçlar arkaya düşerken arkadaki saçlar da öne doğru uzanmaktadır.

Kahküllü Bob Saç Kesimi 

Kahküllü Bob Saç Kesimi

Ağırlıklı olarak kare ve yuvarlak yüz tiplerine yakışır. Dar alınlar kahkülü düz hatlı tercih etmeli, geniş alınlar ise verev ve kulak hizasına uzanan bir kahkül tercih ederse çok  yakışır.

Kahküllü Bob Saç Kesimi 

Yuvarlak Bob Kesim

Saçın ön kısmından burun veya çene hizası ölçü olarak alınır. Yandaki saçlar daha uzun verev kesilir. Yuvarlak kesim yapılan saçlar V şeklini alır.

[caption id="attachment_595" align="aligncenter" width="413"]Yuvarlak Bob Kesim Yuvarlak Bob Kesim[/caption]

Katmanlı Bob Kesim

Katmanlı ya da katlı bob saç kesimi oldukça tercih edilen bir modeldir. Şık ve çağdaş bir görünüm sağlar. Önden görünen çene hizasında veya altında uzun saçlar, ensede kısa ve arkadan yuvarlatılmış katmanlı kesimdir. Saçın üstü yanı arkası farklı uzunlarlarda kesilir. Genelde iş kadınları ve modern kadınlar tercih etmektedir.

Katmanlı Bob Kesim Katmanlı Bob Kesim[/caption]

Piksi (pixie) Saç Modeli

Cesaret isteyen bu modeli genelde sanatçılar, moda tasarımı, ressam, müzisyen gibi meslekleri icra edenler tercih etmektedir. İddialı ve gösterişli bir modeldir. Oldukça kısa bir modeldir. Ancak bu kadar kısa olmasına rağmen oldukça kadınsıdır. Oval ve uzun yüz tiplerine çok yakışır. Kolayca şekil alır, kesimden sonra günlük olarak sizi pek uğraştırmaz. Banyodan sonra hemen şekle girer.

Piksi (pixie) Saç Modeli 

Açılı Kesim Saç Modeli

Açılı Kesim Saç Modeli 

Yuvarlak yüzlere ense yanı kısa saç çok yakışmadır. Saçın ön tarafta ve arka tarafla aynı uzunlukta olmamasıdır. Arkalar daha uzun ve kulak hizasına doğru kısalarak kıvrılır. Ya da ön taraflar çene hizasında kıvrılır ve arka taraf kulak memesi hizasında yuvarlatılarak kesilir.

Kısa Küt Kesim

Kısa Küt Kesim 

Espresso da değil, Türk Kahvesi de değil! En Sağlıklı Kahve Bakın Ne imiş... Espresso da değil, Türk Kahvesi de değil! En Sağlıklı Kahve Bakın Ne imiş...

Kısa saç küt kesim, saçı olduğundan daha dolgun gösterir. Küt saç kesim hattı, kavisli, yatay, dikey ileri ya da dikey geri olabilir. İnce ve orta telli saçlar için çok uygundur. Kalın saçlar için pek tercih edilmez çünkü çok kabarık görünür. Zaten amacı ince telli saçların, dolgun ve gösterişli görünmesini sağlamaktır.  Kıvırcık saçlar için kesimin köşesi yuvarlatılmalıdır yoksa abartılı bir üçgen çıkar. Dalgalı saçta yumuşak kesim ercih edilmelidir. Sezen Aksu gençlik yıllarında hafif diagonal ileri hatlı asimetrik küt kesim modeli tercih etmiştir. Köşeli ve kare yüzler için agresif ve sert küt saç modeli çok yakışır.

Modern Kısa Saç Kesimi

Yandan kahküllü katlı bir saç kesimidir. Kolay gibi görünsede vakit alan bir kesimdir. Çünkü yüzün her açısı hesaplanır ve farklı uzunlukta katlar kesilir. Tercihinize göre soldan sağa ya da sağdan sola perçem kesilir.

Asimetrik Kesim

Asimetrik Kesim 

 

Düz dalgalı kıvırcık saç tiplerinde uygulanır. En önemli özelliği tek taraflı farklı boylarda kullanılan saç kesimidir. Tercihe göre düz hatlı ya da yandan perçem kesilir. Ter türlü alın yapısı için yandan perçem çok yakışır.

Kısa saç modelleri ve en beğenilen saç kesim çeşitleri ve yüz tipine uygun kesim önerileri açıklanmıştır.