ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİ YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİ YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Karadeniz açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 10.16'da kaydedilen sarsıntının, Bartın'ın Amasra ilçesine 119,64 kilometre mesafede olduğu ve 9,33 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Deprem Bartın ve Çevre İllerde Hissedildi

Deprem, Bartın başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk gelen bilgilere göre, herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar bulunmuyor. Bartın’ın komşu şehirleri de sarsıntıdan etkilendi ancak büyük bir hasar yaşanmadı.

Amasra Kaymakamı’ndan Açıklama

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, yaptığı açıklamada şu ana kadar herhangi bir ihbarın kendilerine ulaşmadığını belirtti. Kaymakam Perçi, "Araştırmalarımız devam ediyor. Arazide olduğum için depremin sarsıntısını hissetmedim, ancak ilçe merkezinde hissedenler olmuş" dedi.

Kuzey Anadolu Fayı Üzerindeki Hareketlilik

Bartın ili, Kuzey Anadolu Fayı'na kuş uçuşu 132 kilometre mesafede bulunuyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), geçmişte birçok yıkıcı depreme neden olmuş bir bölge olarak biliniyor. Düzce, Bolu, Gerede, Tosya ve Ladik hattında bugüne kadar altı büyük deprem kaydedildi. Bölgedeki sismotektonik faaliyetler dikkatle izleniyor.