Bugün Hava Nasıl Olacak?

Hava Durumu Genel Değerlendirmesi

MGM'nin son verilerine göre, ülke genelinde hava durumu parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir seyir izleyecek. Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde pus ve yer yer sis görülecek. Bu durum, sabah saatlerinde sürücüler için görüş mesafesini olumsuz etkileyebilir.

Doğu Karadeniz İçin Sarı Kod Uyarısı

Özellikle Artvin ve Rize illeri için yapılan sarı kodlu uyarı, bölgedeki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ciddiyetini vurguluyor. MGM, bu illerde ani sel, su baskını ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumların yaşanabileceğini belirtiyor. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği ifade ediliyor.

Bugünkü Hava Tahminleri

İstanbul'da Hava Durumu

İstanbul'da bugünün hava durumu açık fakat serin geçecek. Sıcaklık, 22 dereceye kadar düşecek. Özellikle sabah saatlerinde yaşanabilecek pus nedeniyle dışarıda olanların dikkatli olması öneriliyor.

Ankara ve İç Anadolu

Ankara'da sabah pus etkili olacak. Öğle saatlerinde sıcaklık 22 dereceye yükselecek. İç Anadolu'da ise sıcaklıkların daha düşük seyredeceği bekleniyor. Sivas'ta gece sıcaklık 8 dereceye kadar düşerken, Kayseri’de öğle saatlerinde 25 dereceye kadar çıkacak.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi, güneşli fakat serin bir hava ile karşılaşacak. Manisa'da sıcaklık 27, Denizli ve Muğla'da ise 29 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Sahil kesimlerinde karayel rüzgarı etkili olacak.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar yüksek seyretmeye devam ediyor. Osmaniye ve Hatay'ın iç kesimlerinde bölgesel sağanak geçişleri olabileceği tahmin ediliyor. Adana ve Kahramanmaraş’ta sıcaklık 31 dereceye kadar yükselebilirken, Isparta'da ise 28 derece olacak.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’de yağmur geçişleri, Samsun'dan Artvin'e kadar sürecek. Bu süreçte yağışların Artvin'de şiddetli olacağı bildiriliyor. Bolu'da hava sıcaklığı 20, Samsun ve Trabzon'da ise 21 derece civarında seyredecek.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars ve Van kesiminde yağmurlar etkili olacak. Erzurum'da hava sıcaklığı 19 derece, Malatya’da ise 28 derece olarak ölçülmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da ise genel olarak hava açık kalmaya devam edecek. Gaziantep ve Diyarbakır'da sıcaklık 30 dereceye kadar çıkacak.

Futbolseverler için Üzücü Gelişme İzlanda - Türkiye Maçı Askıya Alınabilir! Futbolseverler için Üzücü Gelişme İzlanda - Türkiye Maçı Askıya Alınabilir!

Yeni haftada ülkemiz genelinde hava koşulları, özellikle Perşembe'den itibaren soğuyacak. Bugün ise Doğu Karadeniz'deki sağanak yağışlar ve diğer bölgelerdeki değişken hava durumu dikkat çekiyor. Vatandaşların hava durumunu takip etmeleri ve olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.