Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1tatlı kaşığı tuz
1büyük soğan
Su
Hazırlanışı
Fasulyeyi bir gece önceden ya da 3 saat önceden bir derin kaba alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla ıslatalım.
Yemeklik doğradığımız soğan ve yağı tencerede kavuralım rengi dönünce salçaları ekleyip 1 dk kadar kavuralım. Fasulyeyi tuzu ve üstünü geçecek kadar su ekleyelim.Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca kısık ateşte 30 dk pişirelim
Etli kuru fasulye:
Etli kuru fasulye yapmak için, 500 gram kuşbaşı eti kavurun ve fasulyelere ekleyin.
Fasulyeleri düdüklü tencerede pişirme:
Fasulyeleri düdüklü tencerede pişirmek için, tüm malzemeleri düdüklü tencereye ekleyin ve düdüklüyü kapatın. 15 dakika pişirin.