Limonun sağlığımıza faydalı olabileceği konusu daima gündemdedir. Limon her şeyden önce önemli bir anti- oksidan kaynağıdır. Bunun yanı sıra limon aynı zamanda önemli bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini kaynağı olması sebebiyle hastalıklarla mücadele etmemizde de limon önemli bir görev yapar. Limonla ateş düşürme mümkün mü sorusu da insanlar tarafından sorulabiliyor. Limonu su ile tükettiğimiz zaman ateşi düşürebilme olasılığı bulunuyor. Fakat bunun yanı sıra limonun herhangi bir şekilde ateşi düşürebileceği konusunda kanıtlanmış bir tez bulunmuyor. 

Ateşi Düşürmek için Neler Yapılmalıdır?

Vücutta ateş çok daha büyük problemlerin bir göstergesi olabilir. O sebeple vücudumuzda herhangi bir şekilde ateş yükseldiğinde muhakkak bir sağlık ocağına gitmemizde fayda bulunur. Bunun yanı sıra ateşi düşürebilmek için evde yapabileceğimiz bazı tedbirler de bulunuyor. İşte o tedbirlerden bazıları ise şu şekilde özetlenebilir.

• Bol sıvı tüketmek, aşırı ateşi düşürmekte faydalı olabilir. 

Böcek Isırıkları ve Sokmalarında Ölüm Riski! İlk 20 Saniye Kritik Böcek Isırıkları ve Sokmalarında Ölüm Riski! İlk 20 Saniye Kritik

• İnce ve terletmeyen giysiler giyinmek

• Dinlenmek veya istirahat etmek de ateşe iyi gelebilecek olaylar arasında yer alır. 

Bir yakınımız veya kendimiz ateş yükselmesi ile karşılaşırsak, yapmamız gereken ilk iş muhakkak bir hastaneye gitmektir. Çünkü ateşin altında yatan nedenleri tespit edebilecek ve varsa bir rahatsızlığı ortaya çıkarabilecek olan kişiler doktorlardır.