YAZ SONU GÜNEŞ ALERJİSİNE DİKKAT! YAZ SONU GÜNEŞ ALERJİSİNE DİKKAT!

Bilindiği üzere vücudumuz minerallere, protein veya vitaminlere ihtiyaç duyar. Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için bu besin ögeleri gereklidir. Bununla birlikte çevremizde, marketlerde satılan birçok ürünün sağlığımız açısından faydalı olduğu düşünülür. Aslına bakılırsa sağlıklı beslenebilmek çokta pahalı değildir. Gerekli miktarda meyve tüketmek, düzenli uyku uyumak, sigaradan kaçınmak sağlıklı bir yaşam için gereklidir. Her zaman marketlerde dikkatimizi çeken, sarı renkli limonların ise sağlığımıza birçok faydasının olduğu düşünülür. Limonlu suyun faydaları nelerdir sorusu birçok insan tarafından internette aratılır veya etrafa sorulur. İşte limonlu suyun veya limonun sağlığımız üzerine olan faydaları şunlardır.

• Limon özellikle anti oksidan içeriği sayesinde sağlığımıza faydalıdır. Anti oksidanlar vücutta zararlı maddeler ile savaşmakta kullanılırlar. Cilt sağlığı başta olmak üzere limon birçok sistemimizi destekler, bağışıklığımızın artmasına neden olur. 

• Limon özellikle C vitamini açısından zengindir. Limonlu su hem hidrasyon açısından vücudumuzun susuz kalmasını engeller hem de C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

• Limonlu su metabolizma kontrolü için de oldukça değerlidir. Özellikle kilosunu kontrol altında tutmak isteyen kişiler sabahları abartmadan limonlu su içebilirler. Limonlu su içeriği sayesinde hem tok tutmaya yardımcı olur hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kilo vermek isteyenler bu nedenle limonlu su tercihinde bulunabilirler.