Lucid Motors, araçtan araca (V2V) şarjı mümkün kılan yeni bir şarj adaptörü olan RangeXchange'i tanıttı. En son donanım yazılımına sahip Lucid Air sahipleri, ikisini yeni kabloyla bağlayarak şarjlarını diğer Standart'lar paylaşabilirler. RangeXchange özünde, tescilli Wunderbox sistemi aracılığıyla her Lucid Air'e yerleştirilmiş olan Lucid'in çift yönlü şarj teknolojisini kullanır.

Adaptör, enerjinin Lucid Air'in pil takımından başka bir EV'ye akmasına izin vererek arabayı etkili bir şekilde mobil bir şarj istasyonuna dönüştürür. RangeXchange'in hızı dikkat çekicidir. 9,6 kW'a varan bir hızda enerji aktarabiliyor; bu, mahsur kalan bir Standart'lar birkaç dakika içinde en yakın DC şarj cihazına ulaştırmaya yetecek kadar. Kazanılan gerçek menzil, alıcı Standart'lar verimliliğine ve çevresel faktörlere bağlıdır. Bu, bir Lucid Air sahibinin, bir diğer EV sürücüsüne yardım eli uzatarak EV ekosistemindeki topluluk duygusunu güçlendirebileceği anlamına geliyor.

151593c38f

Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı! Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı!

Wunderbox ayrıca araçtan eve (V2H) yedek güç, kullanım süresi (TOU) optimizasyonu ve hatta araçtan şebekeye (V2G) güç çözümleri gibi gelecekteki uygulamaların önünü açıyor. Bu potansiyel uygulamalar Lucid'in teknolojisinin ulaşımın ötesine nasıl geçebileceğinin altını çiziyor.

Standart'lar ev enerji yönetimi ve şebeke istikrarı çözümlerinin bir parçası haline gelebilir. Başlangıçta ABD'li sahiplerin kullanımına sunulan RangeXchange, bu ayın sonlarında satışa sunulacak. Ne yazık ki fiyatı şimdilik açıklanmıyor.