Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamasıyla, düğün sezonu coşkuyla açılıyor!

Evlilik Maliyeti

Mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan tekstile kadar onlarca sektör, bu mutlu günde çiftlere en iyisini sunmak için hazır bekliyor.

Peki, bu yıl evlenmek ne kadara mal olacak?

TESK Genel Başkanı Palandöken'e göre, ortalama bir düğünün maliyeti 500 bin liradan başlıyor. Döviz kurundaki dalgalanmalar ve yüksek enflasyon göz önüne alındığında, tüm ürün ve hizmetlerde ciddi fiyat artışları yaşandığını belirten Palandöken, bu durumun düğün masraflarını da etkilediğini vurguluyor.

2024 yılı için kilogram başı yaş çay alım fiyatı 17 lira olarak belirlendi 2024 yılı için kilogram başı yaş çay alım fiyatı 17 lira olarak belirlendi

2024'te 600 Bin Çift Evleniyor!

Geçen yıl yaklaşık 565 bin çiftin evlendiğini hatırlatan Palandöken, bu yıl ise artan nüfusa rağmen 600 bin çiftin evlilik yolunda olacağını öngörüyor. Bu da, düğün sektörünün önümüzdeki aylarda hareketli günler yaşayacağı anlamına geliyor.

Fotoğrafçıdan pastacıya, kuaförden berbere kadar. Düğünle ilgili her alanda esnaflar, çiftlere en güzel hizmeti sunmak için hazır. Bu yılki düğünlerin 500 milyar liralık bir ekonomi oluşturacağı tahmin ediliyor.

Evlilik Teşviki Önemli!

Hükümetin gençleri evliliğe teşvik etmek için çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Palandöken, sıfır faizli destek kredilerinin tüm çiftler için erişilebilir olması gerektiğini savunuyor. Bu sayede hem çiftlerin düğün masraflarına katkı sağlanacak hem de kurulacak yeni yuvalarla ekonomiye katkıda bulunulacak.

Düğün sezonu başladı! Peki siz bu sene evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Hayallerinizdeki düğünü gerçeğe dönüştürmek için şimdiden planlamaya başlayın!

Editör: Arda KERSU