Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 30 Ağustos için İstanbul dahil üç ilde sarı kodlu uyarı verdi. İstanbul'da hafta sonu boyunca kısa süreli ancak şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Peki, sarı kodlu uyarı verilen iller hangileri?

WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yenilik: Topluluk Yönetimi İçin Yeni Özellik WhatsApp'tan Devrim Niteliğinde Yenilik: Topluluk Yönetimi İçin Yeni Özellik

Sarı Kodlu Uyarı: Hangi İllerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor?

MGM'nin son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Kırklareli, İstanbul, Kocaeli

Özellikle Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli için yapılan sarı kodlu uyarı, bu illerde kuvvetli yağışların beklendiğini gösteriyor. Ayrıca, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Marmara Bölgesi: Yağışlar Nerelerde Kuvvetli Olacak?

Marmara Bölgesi'nde, parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgede, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

  • İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 28°C.
  • Kırklareli: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 29°C.
  • Kocaeli: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 31°C.

Diğer Bölgelerdeki Hava Durumu

Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu uyarılar doğrultusunda, vatandaşların tedbirli olmaları ve ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları öneriliyor.