Midemiz de besinleri sindirerek gerekli değerlerin karşılanmasını sağlar. Mide asidi besinlerin veya midemize giden yiyeceklerin parçalanmasında görev yapar. Zamanla beslenme alışkanlıklarının kötü olması veya diğer nedenlerden dolayı midede yanma olarak da bilinen reflü meydana gelebilir. 

Mide yanmasına doğal olarak iyi gelebilecek besinler ve yiyecekler bulunmaktadır. Özellikle şu yiyecekler ve içecekler mide yanmasının önüne geçilebilmesi açısından önem taşır. Mide yanmasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en güzel yanıtlar şunlardır:

• Taze Bal

• Papatya Çayı

• Zencefil Çayı

Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler Karaciğeri Temizleyen Yiyecekler

Mide Rahatsızlıklarının Oluşmaması için Neler Yapılmalıdır?
Kimilerinin midesi daha hassas olabilirken kimilerinin midesi asitlere karşı daha dayanıklıdır. Fakat insan olarak sağlıklı yiyecek ve içecekler tüketmemizdeki önem oldukça büyüktür. Mide rahatsızlıklarının oluşmaması için çok asitli içecekler içmekten kaçınmamız gerekir. Bunun yanı sıra yediğimiz öğünleri daha sık ve azar olmak kaydıyla tüketmemiz lazım. Tüm bunların yanı sıra aşırı yağlı ve şekerli yiyecekleri de tüketmek sağlığımıza zarar verebiliyor. İnternette beslenmek ile alakalı birçok içerik veya yazı bulunuyor. Bu hususları dikkate almak gerekebilir. Fakat en doğru şekilde kendimizi bilgilendirebilmemiz için yapılması gereken bir diyetisyen veya doktora başvurmaktır. Mide rahatsızlıkları temel olarak olabildiğince rahatsız edici de olabilir.