Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim sektöründe çalışan öğretmenlerin taban maaşı sorununa yönelik çözüm adımlarının atıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Özel Sektör Öğretmenlerine Müjde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim sektöründe çalışan öğretmenlerin taban maaşı sorununa yönelik çözüm adımlarının atıldığını açıkladı. Bakan Tekin, bu sorunun kanunla çözülecek bir mesele olduğunu ve çözüm için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Kanun Düzenlemesiyle Çözüm

Bakan Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, taban maaş sorununu kanunla çözeceklerini ifade etti. “Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz ve iyi niyetle çaba gösteriyoruz” dedi.

Gece Yarısına Kadar Süren Toplantılar

Yakın zamanda eğitim sektöründeki sendikalarla yapılan ve gece yarısına kadar süren toplantının çok verimli geçtiğini belirten Bakan Tekin, toplantı sonrasında özel sektör öğretmenleriyle de görüştüklerini vurguladı. “Toplantı kısa bir görüşme olarak değerlendirilmesin” dedi.

Yanlış Algılardan Rahatsızlık

Bakan Tekin, özel sektör öğretmenleri temsilcileriyle daha önce birçok kez görüştüğünü ve kamuoyunda bu görüşmelerin yapılmadığına dair yanlış algının kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. “Görüşmelerimiz devam ediyor ve problemlerin çözümü için adımlar atıyoruz” dedi.

YKS 2024 Tercihleri ve Sonuç Açıklama Tarihi: Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler YKS 2024 Tercihleri ve Sonuç Açıklama Tarihi: Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler

Gerekli Adımlar Atılıyor

Taban maaş konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu'na eklenip eklenmeyeceği sorusuna Bakan Tekin, "Bu konu kanunla çözülecek bir mesele. Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz ve iyi niyetle çalışıyoruz" şeklinde yanıt verdi.