Quigley; özellikle çay, kahve ve et ürünleri konusunda yolcuların dikkatli olması gerektiğini söylüyor.
"TANKLARIN EN SON NE ZAMAN TEMİZLENDİĞİNİ KİMSE BİLMİYOR"
Kahve ya da çay içerek 'jetlag'la başa çıkmak kulağa hoş gelse de Quigley bunun pek iyi bir fikir olmadığını belirtiyor. Nedeni ise bu içeceklerde kullanılan suyun uçaklarda uzun süre temizlenmeyen su tanklarından gelmesi.
Quigley, "Bu tankların en son ne zaman temizlendiğini kimse bilmiyor. Bakteri yuvası olabilirler" diyerek görev yaptığı süre boyunca hiçbir temizlik ya da yenileme işlemine denk gelmediğini de ekliyor.
ET YEMEKLERİ DE RİSKLİ KATEGORİDE
Uçaklarda servis edilen yemekler arasında etli seçenekler genellikle daha lezzetli görünse de Quigley, bu yemeklerin gıda zehirlenmesi açısından en riskli seçenekler olduğunu vurguluyor.
"Uçakta yaşanabilecek her türlü gecikme ya da teknik aksaklık, et yemeklerinin uygun sıcaklıkta saklanmasını engelleyebiliyor" diyen Quigley, bu durumun da ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çekiyor.