Moringa Nedir sorusuna verilebilecek en güzel yanıt; bu bitki Hindistan, Afrika ve Asya’nın belirli bölgelerinde yetişebilen ayrıca tropikal ortamlarda bulunabilen bir bitki türüdür.

 Moringa’nın sağlık açısından faydalı olduğu da düşünülür. Bu bitkilerin yaprakları, yağları kullanılarak insanlara şifa olacağı düşünülür. 

Yağış Alarmı: Gök Gürültülü Sağanaklar Yolda! Yağış Alarmı: Gök Gürültülü Sağanaklar Yolda!

Bitkileri Şifa Niyetine Kullanmak Doğru Mudur?

Birçok bitkinin sağlığımıza şifalı olabileceği yönündeki bilgiler doğru olabilir. Fakat bir şeyi yiyip içmeden önce ona karşı alerjimizin olup olmadığını da kontrol etmeliyiz. Bunun yanı sıra şifalı diye satılan fakat aslında zararlı olduğu bilinen bazı türler de olabilir. Bu nedenle herhangi bir bitkiyi tüketmeden önce onun sağlık açısından zararlı olup olmadığını araştırmalıyız.

Bunun yanı sıra doktorlara veya beslenme alanındaki uzman kişilere danışmadan da hareket etmemeliyiz. Moringa bitkisinin bilinen avantajları ise şu şekilde özetlenebilir:

• Moringa önemli bir anti oksidan içerikli bitkidir. 

• Bağışıklık sistemini desteklediği söylenir. 

• Lif içeriği sayesinde sindirim desteklenebilir. 

Bitkileri veya onların yapraklarını söylediğimiz gibi uzman bir kişi olmadan tüketmek sağlık sorunlarına yol açabilir. Yine aşırı miktarda bitki çayları tüketmek veya bitki yapraklarını kaynatıp içmek de bizlere zarar verebilir.