Araç yakıtlarımdaki ani değişimler on binlerce insan tarafından takip altına alınmış vaziyette. Ekonomi krizden dolayı akaryakıtlara gelem zamlar gündem konularından düşmüyor. Seçim öncesi 50 litrelik benzin deposuna sahip bir araba 1000 TL ile doluyordu. Seçim biteli 3 ay oldu ve şimdi aynı araç 2000 TL ile doluyor. Petrol sektörüne gelen zamları en çok tetikleyen ise seçim öncesi 18 TL olan doların günümüzde 27 TL’ye kadar yükselmiş olması.

Eğer Türk lirasında hala erime söz konusu olursa buda maalesef benzin ve motorine ek zam anlamına geliyor. Geçtiğimiz hafta son olarak motorin ve benzine zam gelmişti. Bu gelen zamlardan etkilenmek istemeyen insanlar zam haberini aldıkları anda akşam saatlerinde petrol ofislerinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

6-iE9P

İnsanlar yeni gelecek olan zam haberlerini takip edelerken bütün araç sahiplerini üzecek gelişmeler oldu. Brent Petrol’e zam gele gele varil fiyatı 94 dolara kadar çıktı. Ekonomistlerin yaptığı değerlendirmelere göre hem benzine hem de motorine zam gelmesi anlamına geliyor. Sözü geçen zam miktarı ise hemen hemen 2 TL kadar olması beklenmektedir. Herhangi bir değişiklik olmazsa eğer zam önümüzdeki hafta içi pompa fiyatlarına yansıyacak.

Mevduat Faizleri Yükseliyor! 1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar? Mevduat Faizleri Yükseliyor! 1 Milyon TL’nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar?