Buna rağmen insanlar olarak hayvanlara gerekli değeri gösteremeyebilir ve onları ihmal edebiliriz. İyi bir hayvan sever olmak insanlığın gereklilikleri arasındadır. Yaşadığımız çevrede ve dünyada yalnız olmadığımız bilincini taşıyarak, çevremize saygı göstermeliyiz. Çevremize saygılı olmak aynı zamanda orada barınan canlılara da saygılı olmak anlamını taşır. 

Ne yazık ki günümüzde birçok canlı türü farklı nedenlerden dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Nesli tükenen hayvanlar listesi giderek artmakta ve birçok canlı türü yok olma tehlikesine maruz kalmaktadır. Dünya üzerinde yok olmaya yüz tutmuş bazı canlı türleri şu şekilde özetlenebilir:

• Javan Gergedanı

• Tasmanian Kaplanı

• Kızıl Yünlü İrlanda Yaban Koyunu

Samsun Otogarı Taşınıyor! Başkan Doğan'dan Önemli Açıklamalar... Samsun Otogarı Taşınıyor! Başkan Doğan'dan Önemli Açıklamalar...

Canlı Türleri Neden Yok Olmaktadır?

Dünya üzerinde bulunan ve eşine benzerine nadir rastlanan birçok tür günümüzde yok olma tehlikesine maruz kalıyor. Bunun nedenleri arasında en çok bahsedilen ise küresel ısınmadır. Küresel ısınma yer yüzünde bulunan canlı türlerinin yok olmasına en çok neden olan olaylar arasındadır. Bununla birlikte birçok canlı türü eğer ki eşine ender rastlanıyorsa koruma altına alınmaktadır. Bu çalışmayla birlikte yok olma tehlikesine maruz kalan canlı türlerinin gelecekte de var olabilmesi amaçlanmaktadır.