İnsanlar bunları hem yiyerek mutlu olurlar, sofralarının zengin olduğunu görerek huzura kavuşurlar hem de yemek yemenin vücudumuza katkısı bulunur. Eksik beslenmelerde vücudumuzda eksiklikler veya problemler meydana gelebilir. İnsanlar bunun yanı sıra pazarlarda alışveriş yaparlarken alacakları ürünlerin taze ve mevsiminde olmasına dikkat ederler. Lezzetli ve besleyici sebzeler daima sezonunda ve taze bir şekilde tüketilmelidir. Bunun için insanların nisan ayı sebzelerinelerdir bilmeleri gerekir. İşte nisan ayında pazarlarda bulabileceğimiz taze olarak tüketebileceğimiz sebzeler şunlardır:

• Ispanak

• Pırasa

• Taze Soğan

SASKİ’DEN 3 İLÇEYE ATIK SU HATTI SASKİ’DEN 3 İLÇEYE ATIK SU HATTI

Bu yiyecekleri annelerimiz veya eşlerimiz güzel bir şekilde hazırlayarak önlerimize sunarlar. Bu yiyecekleri veya sebzeleri tüketmek hem karnımızı doyurmamıza neden olur hem de vitaminleri ve proteinleri vücudumuza almamıza olanak tanır. 

Fazla Kilolardan Nasıl Kurtulabiliriz?

Beslenme alışkanlıklarımız yaşam kalitemizi belirler. Çok fazla veya aşırı kilo aldığımız zaman ise yaşam kalitemiz düşer. Genel olarak sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek kilo verebilmek günümüzde mümkündür. Taze yiyecekleri yemek, yiyeceklerimizi veya öğünlerimizi birazcık azaltmak bununla birlikte daha sık yemek, kilo verebilmemiz için gereklidir. Bununla birlikte yağ yakımı için spor yapılabilir, yürüyüşe çıkılabilir. Sebzeler hem lezzetli olması açısından hem de kilo verilebilmesi için tercih sebebi olabilirler.