Metrolarda Batı Nil Virüsü Tehlikesi

İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarına olan talep artarken, metro gibi kapalı alanlarda enfeksiyon riski de gündeme geldi. Mikrobiyolog Dr. Öğretim Üyesi İpek Ada Alver, özellikle Batı Nil Virüsü ve diğer enfeksiyonların yayılma olasılığına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Nemli ve Karanlık Ortamlar, Sivrisinek Üreme Alanı

Dr. Alver, İstanbul metrolarının nemli ve karanlık yapısının sivrisineklerin üremesi için uygun koşulları sunduğunu belirtti. Bu durum, başta Batı Nil Virüsü olmak üzere, sıtma, Zika ateşi, deng humması gibi bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırıyor. Uzmanlar, sivrisineklerin taşıdığı bu tehlikeli virüslerin şehir sağlığını tehdit edebileceğini vurguladı.

Enfeksiyon Riskine Karşı Alınacak Önlemler

Dr. Alver, metrolarda sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasının ve ortamların düzenli olarak dezenfekte edilmesinin enfeksiyon riskini azaltmada hayati önem taşıdığını söyledi. Aynı zamanda, ilaçlama ve nem kontrolü gibi önlemlerin sürekli uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'dan İlçeye Yeni Projeler Müjdesi

Toplu Taşıma Araçlarında Hijyenin Önemi

Alver, toplu taşıma araçlarındaki hijyen uygulamalarının enfeksiyonların yayılmasını önlemek adına kritik olduğunu belirterek, "Enfeksiyonlar, şehirler ve ülkeler arasında hızla yayılabilir. Bu nedenle, toplu taşıma araçlarının düzenli temizlenmesi ve sivrisinek yuvalarına karşı önlemlerin alınması gerekiyor" dedi.