Lokum gibi kavurma, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Etin yumuşacık olması ve lezzetli bir sosla buluşması, bu yemeğin en önemli özelliklerindendir. Lokum gibi kavurma yapmak için öncelikle kaliteli bir et seçmek önemlidir. Dana kuşbaşı eti, bu yemek için en uygun etlerden biridir.

Lokum gibi kavurma için malzemeler:

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

maxresdefault (2)-1

Lokum gibi kavurma nasıl yapılır:

  1. Etleri yıkayıp süzdürün.

    En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? Araştırmanın Şaşırtıcı Sonuçları! En Zeki Çocuklar Hangi Ayda Doğuyor? Araştırmanın Şaşırtıcı Sonuçları!
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.

  3. Yeşil ve kapya biberleri de yemeklik doğrayın.

  4. Tencereyi ocağa alın ve altını iyice açın.

  5. Tereyağını tencerede eritin.

  6. Etleri tencerenin içine alın ve yüksek ateşte kavurun.

  7. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

  8. Lokum gibi kavurmanızı daha da lezzetli hale getirmek için dilerseniz içine sarımsak, domates, patates, patlıcan gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.

  9. Etlerin suyunu çektikten sonra soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.

  10. Soğanlar da kavrulunca biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.

  11. Biberler de kavrulunca salçaları ekleyin ve karıştırın.

  12. Salçalar da kavrulunca sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.

  13. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

  14. Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

  15. Etler yumuşayana kadar pişirin.

  16. Etler yumuşayınca ocaktan alın ve servis yapın.