OpenAI'nin CEO değişikliği sonrasında eski CEO Sam Altman'a destek artıyor. 700'den fazla OpenAI çalışanı, Altman'ın göreve geri dönmesi için imza topladı ve yeni CEO'ya karşı bir isyan başlattı. Bu gelişmeler arasında, OpenAI'nin kurucu ortaklarından Ilya Sutskever'in de imza atanlar arasında olduğu dikkat çekiyor.

Altman, geçtiğimiz hafta cuma günü CEO'luk görevinden alınmıştı. Bu olayın ardından Yönetim Kurulu Üyesi Greg Brockman da istifasını vererek Microsoft'un yapay zeka araştırma ekibine katıldı. Bu değişiklikler, şirket içinde belirsizlik yarattı.

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

OpenAI yönetimi, Altman'ın yerine geçecek adayları değerlendiriyor. Ancak, geçici CEO olarak atanan CTO Mira Murati'nin de içinde bulunduğu adaylar konusunda kararsızlık devam ediyor. Yönetim kurulu, GitHub CEO'su Nat Friedman ve Scale AI CEO'su Alex Wang'ın tekliflerini reddettikten sonra Twitch'in kurucu ortağı Emmett Shear'ı CEO olarak atamıştı.

025-1

Ancak, Shear'ın atanması şirket içinde karışıklığa neden oldu. Çalışanlar, Pazar günü Shear'la planlanan acil toplantıya katılmayı reddetti ve Slack platformunda yapılan duyuruya olumsuz tepki gösterdi.

Bu protestonun yanı sıra, OpenAI'de çalışan 700'den fazla kişi, Altman'ın geri dönüşü için yönetim kuruluna istifa çağrısı yapan bir imza kampanyası başlattı. Bu kampanyaya kurucu ortak Ilya Sutskever'in de destek verdiği ifade edildi."