Fakat beslenme ve uyku sağlıklı bir hayat geçirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken başlıca konulardandır. Proteinler yaşam taşlarıdır ve vücudumuz için oldukça önemlidir. Protein eksikliklerinde hayatımızda bazı problemlerle karşılaşabiliriz. Bunun yanı sıra eksik protein almak vücudun çalışmasını da etkileyeceği için istenen bir durum değildir. Protein içeren besinler hangileridir diye soracak olursak bu konuda verilebilecek birçok farklı yanıt bulabiliriz. 

• Et, Tavuk, Kırmızı Et

• Deniz Ürünleri, Balıklar

• Süt ve Süt Ürünleri, Peynir, Yoğurt, Yumurta

Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi: MasterChef Usulü Lezzet Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi: MasterChef Usulü Lezzet

Sağlıklı ve Dengeli Bir Beslenmek için Neler Yapılmalıdır?

Dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenerek, uzun ve kaliteli bir yaşam sürdürebiliriz. Sağlıklı ve dengeli beslenmek hayatımızda rutine oturtmamız gereken olaylardandır. Genç yaşlarda sağlıkla ilgili pek fazla problem yaşamadığımız için bu durumun sürekli böyle gideceğine inanırız. Fakat ilerleyen zamanlarda sağlık problemleri yaşarken, gençliğimizde yaptığımız hataları anlar onları telafi etmek isteriz. 

Sigara ve alkol tüketimi de kaçınmamız gereken olaylardandır. Bu iki bağımlılık hayatımızı olumsuz anlamda etkileyebilmektedir. Fiziksel etkilerinin yanı sıra bağımlılıklar genellikle psikolojik problemleri de beraberinde getirebilir. Sağlıklı ve dengeli beslenerek, güzel uyku uyuyarak ve stresten kaçınarak kaliteli bir yaşam sürebilmemiz mümkün olabilir.