Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları! Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları!

Vücudumuzda proteinlere daima ihtiyaç duyarız. Hatta diyetisyenler veya beslenme uzmanları günlük olarak kaç gram proteine ihtiyaç duyduğumuzu dahi kolaylıkla belirleyebilirler. Düşük protein almak vücudumuzun sağlığını bozabilir. Bu nedenle yüksek protein içeren besinleri tercih etmemiz gerekebilir. Bunun için günlük hayatımızda hangi besinlerin protein içeren yiyeceklerolduğunu bilmek gerekir. İşte protein açısından değerli olan bazı besinler şunlardır:

• Tavuk Göğsü

• Kırmızı Et

• Deniz Ürünleri ve Balıklar

Protein açısından oldukça zenginlerdir. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenmek isteyen kişiler bu ürünlerden düzenli olarak tüketmelidirler. 

Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin Önemi Nedir?

Dengeli ve sağlıklı beslenebilmenin önemi oldukça büyüktür. Özellikle alışkanlıklarımızın giderek değiştiği bu günlerde beslenmenin önemi bir kez daha artmaktadır. Günümüzde çalışan insanlar neredeyse beslenecek vakti dahi bulamıyorlar. Yoğunluktan insanlar beslenmelerini, uykularını ihmal edebilecek konuma gelebiliyorlar. Tüm bunlar stresli yaşamın getirdiği dezavantajlar olarak karşımıza çıkabiliyor. 

Fakat dengeli ve düzgün beslenmek iyi bir kariyer yapabilmenin de anahtarlarından birisidir. Sağlığımız yerinde olmadığı sürece verimli bir şekilde çalışamayız, üretemeyiz. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmek hayatımızın her alanı için gereklidir. Taze sebze, meyveler tüketerek, sigaradan ve alkolden olabildiğince uzak durarak, hormonlu ve katkı maddeli içeriklerden uzak durarak sağlıklı beslenebilir ve daima zinde kalabiliriz.