Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Moskova'daki bir etkinlikte Rusya'da kripto para ödemeleri ve madenciliği ile ilgili yeni yasaların yürürlüğe girdiğini duyurdu. Ancak, kripto para borsalarına yönelik düzenlemelerin hala yapılmadığını belirtti. Siluanov, "Kendi resmi yasal kripto borsalarımızı oluşturmak hala gri bir alanda, ne yasal ne de yasa dışı durumdalar" dedi. Rus hükümetinin, Rusya Merkez Bankası ile birlikte bu konuyu tartıştığını ve sürecin yasallaştırılmasını hedeflediğini ekledi.

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

Siluanov, Rusya Merkez Bankası'nın bu konuda daha temkinli olduğunu belirtti. Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ağustos'ta kripto paraların uluslararası ödemelerde ve madencilikte kullanılmasını yasal hale getiren yasaları onaylamıştı. Ancak, Rusya Merkez Bankası, 2021'de kripto paraların tamamen yasaklanmasını önermişti. Ukrayna savaşı sonrası, Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılmasıyla kripto paralar ülkede daha yaygın hale geldi.