1 Kişi Kurtuldu, Aile İçeride Kaldı: Dakikalarla Yarış Başladı!
İlk belirlemelere göre, enkaz altından bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. Ancak facia bununla bitmedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın verdiği bilgiye göre, kurtarılan vatandaşın eşi ve çocukları hâlâ araçta mahsur durumda! Arama-kurtarma ekipleri, zamanla yarışıyor. Her geçen saniye umutla korku arasında bir ipte sallanıyor!
Heyelanın Adresi: Samsun-Ordu Yolu!
Facia, Samsun’un Canik ilçesinde, Samsun-Ordu karayolunun hemen kenarında meydana geldi. Bir anda dağdan kopup gelen toprak ve dev kayalar, AVM'nin yanındaki akaryakıt istasyonunu hedef aldı. Araç yıkama bölümünü paramparça eden heyelan, şehrin dört bir yanını alarma geçirdi!
Ekipler Seferber Oldu: Geceyi Gündüze Çevirdiler!
Bölgeye onlarca arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Vinçler, kepçeler, eller, tırnaklar... Her şey devreye sokuldu! Ancak toprak yığınlarının ağırlığı ve kayan dev kaya blokları, işleri daha da zorlaştırıyor.
Ölü Var mı? İşte Son Durum
Şu anda resmî makamlardan bir can kaybı açıklaması gelmedi. Ancak içeride mahsur kalanlar olduğuna dair bilgiler, herkesi dehşete sürüklüyor. Kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Türkiye, Samsun’dan gelecek bir iyi haber için dualara başladı!