Samsun’da Palamut Fiyatlarında Çarpıcı Düşüş: Tanesi 50 TL’den Kapış Kapış Satılıyor

Samsun’da deniz av yasağının sona ermesiyle birlikte palamut bolluğu yaşanıyor. Karadeniz’in mavi sularından çıkan bol palamut, balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürüyor. Son iki gündür balıkçı ağlarının palamutla dolması, fiyatlarda önemli bir düşüşe yol açtı.

Palamut Fiyatlarında Büyük Düşüş

Palamut bolluğu nedeniyle, ilk gün 80 TL’den satılan palamutların tanesi, bugün itibariyle 50 TL’ye düştü. Balık satıcısı Onurcan Köse, palamuttaki bu bolluğun devam etmesi durumunda fiyatların daha da düşebileceğini belirtti. Köse, "Bu sene palamutta bolluk var. Geçen yıl hamsi bol olmuş, palamut yoktu. Bu yıl bol bol palamut yiyeceğiz. Tanesi 80 TL’den 50 TL’ye düştü. Bolluk böyle devam ederse tanesi 30 TL’ye kadar düşebilir" dedi.

Tüketiciler Palamuttan Memnun

Palamutun bu kadar ucuz olmasını beklemeyen vatandaşlar ve balıkçılar, fiyatların kırmızı et ve tavuğa göre oldukça uygun olduğunu belirtiyorlar. Bir balıkçı, "Palamudun bol olduğu söyleniyordu ama bu kadar ucuz olacağını beklemiyorduk. Fiyatlar gerçekten çok uygun. İnşallah zamanla daha da ucuzlar" ifadelerini kullandı.

E-Devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir? E-Devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Diğer Balık Fiyatları

Karadeniz’in balık ambarı Samsun’da diğer balık türlerinin fiyatları da dikkat çekiyor. Mezgit ve istavritin kilosu 50 TL’den satılırken, barbunun kilosu ise 80 TL’den satışa sunuluyor.

Bu palamut bolluğunun ve fiyat düşüşünün devam edip etmeyeceğini görmek için, deniz ürünleri pazarını takip etmeye devam edin.