GÜNCEL

Sebze Tüketimi Nasıl Olmalıdır? Pişmiş mi Çiğ mi? Vücudumuza Etkileri Nasıl?

Sebzeleri çiğ mi yoksa pişmiş olarak mı yemek daha faydalıdır, sorusu, sağlık ve beslenme açısından sıkça tartışılan bir konudur. Her iki yöntem de farklı faydalar sunar ve hangi yöntemin tercih edileceği, sebzeye ve hangi besin öğesinin vurgulanmak istendiğine bağlı olarak değişebilir. Çiğ veya pişmiş sebzelerin vücudumuz üzerinde farklı etkileri vardır ve her iki şekilde de tüketilmesi önerilen bazı sebzeler vardır.

Abone Ol

Çiğ Sebzelerin Faydaları

Çiğ sebzeler, vitaminler, mineraller ve enzimler açısından oldukça zengindir. Çiğ olarak tüketildiğinde, sebzeler içerisindeki bazı besin öğeleri daha az kaybolur.

İşte çiğ sebzeleri tüketmenin bazı faydaları:

Yüksek...