ABD de faaliyet gösteren kargo şirketi Yellow iflas etti. Bütün şubelerini kapatmak zorunda kaldı.

Samsun’da Mucize! Anne ve Bebek Kurtarıldı Samsun’da Mucize! Anne ve Bebek Kurtarıldı

100 yıllık bir geçmişe sahip olan, kargo ve lojistik alanında faaliyet gösteren Yellow şirketi tamamen kapandı. Kargo şirketinin CEO’su açıklama yaptı. Darren Hawkins “ Yellow kargo şirketimizin 100 yıldır faaliyet gösterdikten sonra kapanması bizleri derinden üzdü “ dedi.

Yellow alacaklıları ile mahkeme onayını beklemektedir. Mahkemeden çıkan sonuca göre satıcı ve tedarikçilerle karşı üzerine düşen yükümlülükleri ödemek için anlaşma içerisine girmeyi beklemektedir.  Bu habere Edition.cnn.com sitesinde yer verildi.

Kargo şirketi iflas etti işçilerin akıbeti ne oldu

Kargo şirketi iflas ettikten sonra 30.000 kişi işsiz kaldı. Dosyalama ise haftalar sonra geldi. Önceki dava da şirketin faaliyetlerini devam ettirmek için gerekli nakit paranın bitmesi ile yüz yüze gelmesi kaçınılmaz oldu.

Beklenilen ve nakit paranın arayışı içindeyken, devam edemeyen iş, altından kalkamadıkları borç, liman çalışanları ve sürücüler dahil 30.000 çalışandan 22.000 kişinin sözcüsü Teamsters sendikası ile uzun zaman alan bir mücadele içine girdiler.

Kargo şirketi (LTL) “kamyon yükünden az ,  paletlerden büyük ağır yük sevkiyatı yapan kamyon taşımacılığı pazarlama alanında üstün bir şirketti. Konsolide Navlun ve Karayolu rakipleri ile birlikte “ Üç Büyük “ diye adlandırdıkları durumu bulmuşlardır.

Yellow kargo şirketi sektörün en iyi ve lideri idi. İflas eden kargo şirketi ile sektörde bir lider daha yok oldu.