Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Sinirlenen çocuklarda ayrıca ağlama ve öfke nöbetlerinin de sıklıkla görülebilir. Aşırı sinirlenme birçok çocukta oluşabilir ve geçici bir durumdur.Burada önemli olan çocuğun neden,neye ve nasıl sinirlendiğidir. Bu durumda anne ve babanın tutumu oldukça önemlidir.Çocuğunuz öfke nöbetlerini giriyorsa,kendini yerden yere atıyorsa,sizi kendinden uzak tutmaya çalışıyorsa çocuğunuzun sakinleşmeye ihtiyacı olduğunu fark etmeniz gerekir.

Cocugum sinirlendiginde onu nasıl sakinlestirebilirim diye dusunuyorsan o halde bilmeni isterim ki anne ya da baba olarak basta sen sakinligini korumalısın, zira cocugunla birlikte sen de ofkene hakim olamazsan cocugunun aglama krizleri ve saldırgan tepkileriyle karsılasman hic kacınılmazdır hatta seni bekleyen davranıs bozuklukları da cabası…

Cocugun sinirlendiginde kendini yerden yere atsa dahi onunla birlikte ofkelenmemen gerekir. Cunku ofken; ebeveyn olarak hem kendi duygularını kontrol etmeni zorlastırır hem de cocugunun duygu ve davranıs kontrolu saglamasının onune gecer cunku cocuk seni modeller.

Unutmayın ki cocukların on beyinleri bir yetiskinin on beyni gibi yeteri kadar olgunlasmamıstır o nedenle cocuklar ofkesini kontrol etmekte cok zorlanır. On beyin ise dusunme, dikkat ve karar vermeden sorumlu bolgedir ve bu nedenle cocuklar dusunce sistemi ile degil duygu sistemi ile hareket eder.

Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları! Samsun'un Altınları: Fındığın Sağlık Sırları!

Ebeveyne dusen gorev ise cocuguna ofkesini kontrol edebilmeyi ogretebilmek olmalıdır cocuguyla birlikte ofkelenmek degil ! Dolayısıyla sinirlenen cocugu sakinlestirmenin en kısa yolu, ebeveynin oncelikle kendini sakinlestirmesi olmalıdır.