Açılış programı öncesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fevziye Eker, “Umuyorum ki buradaki deneyimleriniz sizlere hem akademik hem de sosyal hayatınızda çok şeyler katacaktır. Bu ve bunun gibi toplantıların sosyal bilimler alanında da birçok akademik yazının paylaşılması ve tartışılması bu bağlamda yeni ufuklar açması yönünden faydalı bir çalışma olduğuna, ayrıca yapılan bu sempozyumun lisansüstü öğrencilerimizi akademik hayata daha da dahil olmak konusunda yüreklendiğine inanıyorum. Düzenlediğimiz bu sempozyumun genç katılımcılarımızın bilgi alışverişinde bulunmalarının yanı sıra yeni dostlukların gelişmesi, faklı öğretim üyeleri ile yapılan tartışmalar ve bunlardan doğan geleceğe dönük bilimsel projelerin gelişmesine de katkı sağlayacağını umuyorum. Sempozyumu gerçekleştirmemiz konusunda her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kenan Şahin, “Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak gerek eğitim noktasında gerek öğretim üyelerimiz ve imkanlarımız noktasında potansiyelimiz var. Bütün bunları dikkate alarak ortaya koyduğumuz hedeflerden bir tanesi lisansüstünü nitelik açısından geliştirmekti. Bunun için bir adım attık ve doktora seviyesindeki öğrencilerimize yayın şartı getirdik. Önümüzdeki dönemde yüksek lisansa da bunu getirmeyi düşünüyoruz. Yaptıklarımız dört duvar arasına kalmamalı diye düşünüyoruz. Üniversitemizi kalite noktasında daha da ileri taşıyan İkinci bir hedefimiz vardı, onu da gerçekleştirdik ve dergimizi TR Dizin’e geçirdik. Sempozyumumuzda 24’ün üzerinde güncel, insan hayatına dokunan çok önemli bildiriler var. Bu bildirilerimizin hakem sürecinden geçtikten sonra yayınlanmasını ümit ediyoruz. Bilimsel etkinliklere vermiş olduğu desteklerinden dolayı ve bizleri daima teşvik ettiği için Sayın Rektörümüze, emeği geçenlere ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Toplumun gelişebilmesi için insanın yetiştirilmesi ve geliştirilmesi gerekir. Maddi ve manevi anlamda hayatın işleyişinin aktör varlığı insandır. Bunu yapabilmek için de dünyaya gelişinden itibaren insanı mutlaka hayatla buluşturma ve bu hayatın aktörü olduğu bilinciyle ona eğitim öğretim faaliyeti ile hayata hazırlamamız lazım. Biz çabayla, gayretle ve daha çok çalışmayla inanıyorum ki çok daha iyi noktalara yükselebiliriz. Bunun yolu da ilmi faaliyetlerden bilimsel faaliyetlerden, insan yetiştirmekten geçer. Dolayısıyla bizlerin de enstitülerimizi daha da canlı ve dinamik tutmamız gerekir. Lisansüstü öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası arenada sempozyumlara katılma, toplumsal sorunlara eğilme ve bu sorunlara çözüm üretme noktalarında duyarlı, yetişmiş, nitelikli insan gücüyle hem kendileri için hem de bu toplum için çok büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncelerle sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Sempozyum, sosyal bilimlerin ilgili alanlarında katılımcılar tarafından yapılan 24 bildiri sunumu ile 6 oturum halinde gerçekleştirildi.
ODÜ Basın