Kıdem Tazminatı 2025 Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret Zammı Sonrası Yeni Hesaplamalar! Kıdem Tazminatı 2025 Ne Kadar Oldu? Asgari Ücret Zammı Sonrası Yeni Hesaplamalar!

Restorasyonu sonrası çok yönlü bir kent müzesi olarak hizmete verecek olan eser, Ünye’nin eğitimden, sanayiine, kültür ve sanatına kadar birçok alanda geleceğe ışık tutacak.

Aynı zamanda Ünyeli olan dünyaca ünlü restorasyon ve mimarlık tarihçisi olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay projeye fikirleri ile katkı sunuyor.

Prof. Dr. Ahubay Ünye’ye gelerek Belediye Başkanı ve teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ahunbay aynı zamanda proje ile ilgili fikirlerini ortaya koyarak daha fonksiyonel olması adına katkıda bulunuyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Prod. Dr. Ayşe Zeynep Ahunbay ve teknik ekip, Tarihi Meydan Hamamı restorasyon alanında incelemelerde bulundular.

Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, “Proje Ünye’nin Geçmişine Işık Tutacak”

Ünye’nin kültürünü yansıtan ve şu an için atıl olan tarihi meydan hamamında çalışmaların başladığını söyleyen Prof. Dr. Ayşe Zeynep Ahunbay,  “Aslına uygun olmayan restorasyon çalışmalarının düzeltilmesi, çatlakların onarılması, kubbelerin restore edilmesi ile birlikte yeniden fonksiyonel olarak kullanılması sağlanacak. Projenin geliştirilerek uygulanması için yerel yönetimle birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Restorasyonu sonrası Ünye kendisine yakışır bir kültür yapısına kavuşmuş olacak. Ziyaretçiler hem Ünye tarihini, hem de burada yaşanmış tarihe şahitlik etmiş olacak. Belediye Başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Ünye Tarihi Bu Müze İle Geleceğe Taşınacak”

Tarihi Meydan Hamamı Kent Müzesi projesine Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’ın bilim danışmanlığı ile katkı sunduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bir tarihi yapıyı daha ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karadeniz Bölgesinin en önemli meydanlarından biri olan Cumhuriyet meydanında bulunan yapı bu açıdan da önem arz ediyor. Proje ile birlikte Ünye’nin geçmişten bu güne bir liman şehri olması ile ilgili ticari geçmişi, 12-13 adet medresenin bulunduğu, müderrislerin ve hat sanatçılarının yetiştiği tarihi geçmişine kadar çok yönlü bir mekâna dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu mekânın 2023 yılında kamulaştırmasını gerçekleştirmiştik. Ardından röleve ve proje çalışmalarını tamamlayarak yapım ihalesine çıktık. İhale sonrası yüklenici firma çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Tamamlandığında kentimize yakışacak bir eseri daha kazandırmış olacağız. Bizlere katkılarından dolayı kıymetli hocam Sn. Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.