Stresli veya zorlu geçen günlerde ise düşüncelere kapılırız. Kendimizi yalnız ve çaresiz hissettiğimiz zamanlar olabilir. Bu durumlarda uykumuz olumsuz anlamda etkilenir ve bizleri daha büyük bir çaresizliğe sürükler. Uykuya dalamama sorununun olumsuz etkileri olarak da bilinen bu hususlar çevremizde oldukça yaygındır. Uykuya dalamadan veya uykusuz geçen günlerin ardından birçok olumsuz etkiyle karşılaşırız. İşte onlardan birkaçı şu şekilde özetlenebilir.

• Uyku problemleri baş gösterdiğinde kendimizi yorgun hissederiz. Uyku uyuyamamak vücudun dinlenmesinin önünde büyük bir engeldir. 

• Yine uyku uyumadığımız günlerde kendimizi bitkin ve yorgun hissederiz. Uyku büyük bir dinlenme aracıdır. 

• Uykusuz günler bizlerin aynı zamanda dalgın olmasına neden olur. Kafamızdaki soru işaretleri artar ve zihnimizde bulanıklıklar meydana gelebilir. 

Düzenli Uyku Uyumanın Önemi Nedir?

Uyku uyumanın hayatımızdaki önemi hiç şüphesiz büyüktür. Uyku bizlerin ertesi güne dinç bir şekilde kalkmamızı sağlar. Bilim insanları uyku sürelerinin yaşantımızın kalitesine olan oranıyla ilgili bazı çalışmalar yapmaktadır. Bununla birlikte her gün aynı saatte uyuyan insanların daha disiplinli ve düzenli oldukları yönünde genel bir yargı da bulunmaktadır. 

Florürlü Diş Macunu Florürlü Diş Macunu