Kimi insanlar et ve et ürünleri yemenin veya tüketmenin etik olmadığını savunabilir. Bunun yanı sıra bazı insanlar et ürünlerini sağlığa faydalı bulmayabilir. Vejeteryan beslenme tarzına sahip olan kişiler et veya et ürünleri tüketmezler. Vejetaryen beslenmenin sağlık üzerine bazı etkileri olabilir. İşte vejetaryen beslenmenin bazı avantajları şu şekilde sıralanabilir:

• Vejetaryen beslenmek düşük kolesterol yüksek lif içerebilir. Bu açıdan sağlıklı olabilir. 

• Yine aynı şekilde düşük yağlı yiyecekler tüketmek, sebze ağırlıklı beslenmek kilo kontrolü yapabilmek açısından da değerlidir. Bu anlamda vejetaryen beslenebilmenin eksiklikleri olsa bile tam olarak yanlıştır diyemeyiz. 

YAZ SONU GÜNEŞ ALERJİSİNE DİKKAT! YAZ SONU GÜNEŞ ALERJİSİNE DİKKAT!

• Lif açısından yüksek besinleri tüketmek, sindirim sağlığını destekleyebilir, kabızlığın önüne geçilebilmesinde rol oynayabilir. 

Dengeli ve Düzenli Beslenmek Neden Önemlidir?
Vejetaryen beslenmenin görüşüne tepki gösteren ve et ürünleri tüketen insanlar da bulunabilir. Bu tamamen insanların tercihleriyle alakalı bir durumdur. Bu durumda hiç kimseyi yargılamamak gerekir. İnsanların tercihlerine saygı gösterebilmeyi öğrenebilmeli ve onların yaşam alanlarına saygı duymalıyız. 

Dengeli ve düzenli beslenmek ise hayatımızda edinmemiz gereken önemli alışkanlıklardan birisidir. Bu anlamda herkesin ne yemek yiyeceğine herkes kendisi karar vermelidir. Fakat sağlıklı ve dengeli beslenmek bizlerin genel anlamda kaliteli yaşamamıza ve yaşam standartlarımızın yükselmesine olanak tanıyacaktır.