AK Parti'de bir süre önce görevlerinden alınan İlkadım, Atakum, Alaçam ve Kavak ilçe başkanlarının yerine gelecek ismi belirlemek üzere bugün Samsun'da il koordinatörü Adnan Gülnar başkanlığında temayül yoklaması yapılacak.

Bu temayül yoklamasında il başkanı ve milletvekillerinin verdiği isimler teşkilat mensuplarına sorulacak ayrıca temayüle katılacak olan kişilerden önerecekleri yeni isimlerin de isimleri alınacak.

Her ne kadar 4 ilçeye atanacak isimler belirlenecek olmasına rağmen tüm gözler İlkadım ve Atakum ilçe başkanlarına çevrildi.

Yapılan istişareler sonrasında şu ana kadar İlkadım'da Muharrem Kayan, Mücahit Erbin, Atakan Ergeni, Abdülkadir Köstek, Muharrem Soylu Atakum'da ise Harun Kul, Hilmi Eker, Murat Yurt, Levent Ertürk ve Asım Kurtoğlu isimleri öne çıktı.

Bugün yapılacak temayül öncesi dün gece de parti içinde telefon diplomasisi öne çıktı.

İlkadım ve Atakum ilçe başkanı olmak isteyen ancak il başkanı ve milletvekillerince isimleri gündeme gelmeyen bazı partililer ise gece boyu temayülde oy kullanacak olan partililere telefon açarak kendi isimlerini de gündeme taşımalarını istedi.

Temayül sonuçları AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığında değerlendirildikten sonra hafta sonuna kadar her ilçeden 2 ya da 3 isim genel merkeze davet edilecek ve başkanlar belirlenecek.

İl başkanı Ersan Aksu'nun önerdiği isimler mi milletvekillerinin önerdiği isimler mi atanacak bilinmez ama bu atamalar il başkanlığının da yol haritasını belirleyecek.