Lider Eyüpspor deplasmanından galibiyetle dönen Samsunsporumuz üç puandan çok daha fazlasını kazandı. 

 

20 Ocak haftasında, siyah formalarla çıkılan maçı kazanmış olmak da ayrıca anlamlıydı.

 

Sahada oynanan oyun hakkında pek fazla şey konuşmaya gerek yok. Böyle bir deplasmanda yapmamız gereken neyse onu yaptık. Takım konsantre şekilde işini yaptı ve hatasıza yakın oynadı diyebiliriz.

 

Ligin en yüksek bütçeli takımını kendi sahasında hem oyun açısından hem de skor açısından ezerek, "bu ligin favorisi biziz" mesajını herkese vermiş olduk. Bu haftadan sonra karşılaştığımız rakipler ligin gerçek liderine karşı oynayacaklarının bilinciyle sahaya çıkacaktır. 

 

Bu maçla ilgili bir diğer kazanımımız, rakip Eyüpspor'un kimyasının bozulması olabilir. İlerleyen haftalarda beklenmedik puan kayıpları yaşamaları şaşırtıcı olmayacaktır. 

 

Hüseyin Eroğlu hocama özel bir parantez açıp kendisini kutlamak istiyorum. Elindeki malzemeyi en verimli şekilde kullanmayı başardığını görüyoruz. Kadrodaki eksikliklere, sakatlıklara rağmen takımı zirveye taşımak teknik direktör başarısıdır. Bu noktada Yüksel Yıldırım'ın kadroya gerekli takviyeleri yaparak, hocanın elini güçlendirmesi gerekir. 

 

Alınan bu galibiyet, şehirdeki heyecanın ve motivasyonun atmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bunun ilk adımlarını maçtan sonra havaalanı karşılamasında gördük. İçerideki maçlarda en az 20 bin kişiyle tribünleri doldurarak, şehrin her yerini bayraklarla donatarak bunun devamını getirmeliyiz.

 

Pazartesi akşamı Erzurumspor karşısında rehavete uğrayıp puan kaybı yaşarsak Eyüp galibiyetinin anlamı kalmaz. Aynı konsantrasyonla sahaya çıkıp üç puanı cebimize koyarak devam etmeliyiz.

 

Samsunspor taraftarı olarak bu heyecanı en son malum Manisa deplasmanında yaşamıştık. Haftaya çok keyifli başladık. Birlik, beraberliğin sağlanması ve inancımızın üst seviyede devam etmesi adına bu galibiyet bize çok iyi geldi. 

 

Sanırım bu sene, o sene.