En son söylenmesi gerekeni en başta söyleyelim; kırmızı kart nedeniyle maçın hemen başında bir kişi eksik kalıp, 90 dakika boyunca 10 kişiyle mücadele edip, karşısındaki rakibi ve hakemi birlikte yenmeyi başaran bu takım, şampiyonluğu herkesten daha çok hak ediyor.

Hüseyin Eroğlu hocamı ayakta alkışlamak istiyorum. Göreve geldiğinden bu yana çok önemli dokunuşlara imza attı. Sahada ter döken isimler değişse de, bir şekilde skor yapıp, kazanma alışkanlığını oturtan bir takım yarattı.

Maç içinde yaptığı değişikliklerin hemen hemen hepsinden sonuç almayı başardı.

Her oyuncudan verim almayı başardı. İkinci golde Cihan'ın muazzam pasına dikkat çekmek isterim. Geçen sezon izlediğimiz Cihan Kahraman, Ali Ülgen ve Soner Gönül ile bu senekiler kesinlikle aynı değil.

Mücahit'in sakatlığından dolayı sezonun genelinde Soner Gönül oynadı. Gerçekten de çabaladı ve elinden geleni sunmaya gayret etti. Çok eleştirdiğimiz, beğenmediğimiz Soner ile şampiyon olmak üzereyiz. Bunu, hoca faktörünün ne kadar etkili olduğunun önemli bir göstergesi olarak görüyorum.

20 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek bir yana, haftalardır kazanarak ilerliyoruz. Rakiplerin kimle oynadığıyla, puan kaybedip kaybetmemeleriyle ilgilenmeden sadece kendi önümüze bakmak gerçekten ayrıcalıklı bir durum. Şampiyonluk için artık sadece gün sayıyoruz diyebiliriz.

Biz dün akşam stadyumdaki atmosferi canlı yaşayan şanslı gruptandık. Tribünlerdeki coşku, taraftarın istek ve arzusu müthişti. Özellikle üçüncü golden sonra şampiyonluk kupasını kaldırmışçasına coştuk, eğlendik, arkadaşlarımızla birbirimizin üzerine devrildik.

Koreografi organizasyonu oldukça başarılıydı, emeği geçen arkadaşlarımızı tek tek kutluyorum. "Alem Duysun Kral Samsun - Geliyoruz" mesajını futbol kamuoyuyla paylaşmamız gerekli ve anlamlıydı.

Dün stadyumda başkanıyla, yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla, sanatçısıyla, siyasetçisiyle, genciyle, yaşlısıyla bütün halinde bir camia vardı. Tüm bileşenleriyle hazır bulunan, gerçek bir şehir takımı vardı. 25 bin kişi hep birlikte sevdamızı haykırdık.

Samsunspor taraftarı olarak yıllarca çok üzüldük, bedeller ödedik. Sevinmeyi de sonuna kadar hak ediyoruz. Şampiyonluk en çok bize yakışacak.